Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021 19:27

Μεσσηνία: Συνάντηση για τον ρόλο του ψηφιακού μετασχηματισμού στη φυτοπροστασία στους Κάτω Αμπελόκηπους

Γράφτηκε από την

 Συνάντηση με θέμα «Ο ρόλος του ψηφιακού μετασχηματισμού στη φυτοπροστασία» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου στις 10 π.μ. στον ελαιώνα του Παύλου Χριστόπουλου, στους Κάτω Αμπελόκηπους του Δήμου Πύλου - Νέστορος.

Διοργανωτές είναι η Αμερικανική Γεωργική Σχολή σε συνεργασία με το Ιδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου μέσα από τις δράσεις του Κέντρου Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας (ΚΑΕΜ), ο Αγροτικός Συνεταιρισμός «Ένωση Μεσσηνίας» και η Αγροτική Ένωση Α.Ε.

Το πρόγραμμα, όπως ανακοινώθηκε, έχει ως εξής: “Στελέχη της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής θα παρουσιάσουν δράσεις που προάγουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό της αγροτικής παραγωγής στην περιοχή. Συγκεκριμένα θα γίνει παρουσίαση της κεραίας LoRa IoT, η οποία θα λειτουργεί και ως μετεωρολογικός σταθμός, καθώς και του αισθητήρα μέτρησης θερμοκρασίας και υγρασίας εδάφους και αέρος που τοποθετήθηκε από το ΚΑΕΜ μέσω του έργου Inofa. Ο παραγωγός Π. Χριστόπουλος θα μας παραθέσει τα οφέλη που έχει αποκομίσει από την έως τώρα χρήση των προαναφερόμενων μέσων. Ο γεωπόνος και υπεύθυνος του ΚΑΕΜ Σταύρος Κωνσταντακόπουλος από την πλευρά του θα αναφερθεί στις δράσεις του ΚΑΕΜ στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας. Στη συνάντηση θα παραβρίσκονται η Σταυρούλα Αλεβίζου γεωπόνος της Αγροτικής Ένωσης Α.Ε. και υπεύθυνη του προγράμματος παγιδοθεσίας εκ μέρους της εταιρείας και ο Παναγιώτης Τρυφωνόπουλος γεωπόνος, υπεύθυνος του πρατηρίου της "Ένωσης Μεσσηνίας" στην Πύλο, ο οποίος θα αναφερθεί στην προστασία της ελιάς. Στέλεχος της ΔΑΟΚ θα μας παρουσιάσει την εξέλιξη του πληθυσμού του δάκου τη φετινή χρονιά και γενικά κινδύνων που τυχόν εμφανίστηκαν και θα παραθέσει οδηγίες. Ο δήμαρχος του Δήμου Πύλου - Νέστορος Π. Καρβέλας θα τιμήσει τη συνάντησή μας με την παρουσία του. Σύντομο χαιρετισμό θα απευθύνει ο αν. γεν. διευθυντή της "Ένωσης Μεσσηνίας" και διευθύνων σύμβουλος της Αγροτικής Ένωσης Α.Ε. Γιάννης Πάζιος”.