Παρασκευή, 08 Οκτωβρίου 2021 15:37

Καλαμάτα: Πικετοφορία κατά του φασισμού από σωματεία του ΠΑΜΕ

Καλαμάτα: Πικετοφορία κατά του φασισμού από σωματεία του ΠΑΜΕ

 

“Μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά, στα σχολεία και τις σχολές. Εξω από τους κλάδους και τους χώρους δουλειάς”, σημειώνουν σωματεία του ΠΑΜΕ Μεσσηνίας και καλούν σε πικετοφορία σήμερα στις 7 το απόγευμα στην Καλαμάτα, στην πλατεία 23ης Μαρτίου.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι “πριν ένα χρόνο τέτοιες μέρες ένα σύνθημα δονούσε τους δρόμους σε κάθε πόλη, τις γειτονιές, τους χώρους δουλειάς! «Μία είναι η απόφαση: Οι ναζί δολοφόνοι στη φυλακή». Ενα χρόνο μετά την καταδίκη της ναζιστικής-εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, αποδεικνύεται ότι δεν τελειώσαμε με το αυγό του φιδιού. Τα τάγματα εφόδου εθνικιστικών, ακροδεξιών, φασιστικών δυνάμεων σηκώνουν κεφάλι, τρομοκρατούν, τραυματίζουν”.

Καταγγέλλουν “τα γεγονότα των τελευταίων ημερών στη Σταυρούπολη και τη νέα δολοφονική επίθεση φασιστοειδών, με αλυσίδες, taser και άλλα όπλα, αυτή τη φορά ενάντια σε μέλη της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη”. Καταγγέλλουν, επίσης, “την εξοργιστική στάση των κυβερνώντων και της Αστυνομίας, που εδώ και μέρες αφήνουν τους φασίστες εγκληματίες να επιτίθενται με λύσσα σε όποιον σηκώνει κεφάλι, σε όποιον παλεύει για μια καλύτερη ζωή, σε όποιον διαφωνεί με το δηλητήριο που χύνουν. Οι τοποθετήσεις στελεχών της κυβέρνησης βάζουν επί της ουσίας πλάτη στην ανοχή των φασιστοειδών και στη δράση τους”.

Τα Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Τροφίμων-Ποτών Ν. Μεσσηνίας, καθώς και το τοπικό Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων καλούν “το λαό της Καλαμάτας, όλους τους εργαζόμενους να δώσουν αποφασιστική απάντηση στα εγκληματικά φασιστικά στοιχεία, να μην τους αφήσουν τόπο να σταθούν”.

Ο Σύλλογος για τα Δικαιώματα της Γυναίκας Καλαμάτας, μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, καλεί όλες τις γυναίκες, τις εργαζόμενες και μαζικά το λαό της Καλαμάτας να συμμετάσχει στην πικετοφορία, αναφέροντας ότι “συνεχίζει την πάλη για να απομονώνεται κάθε φασιστική, ρατσιστική φωνή και δράση. Στοχεύει ανυποχώρητα και αντιπαλεύει όλους αυτούς που μας εκμεταλλεύονται και μας καταπιέζουν, που τσακίζουν τα δικαιώματά μας στην εργασία, τη μητρότητα, τη ζωή, αυτούς που πιστά υπηρέτησε η Χρυσή Αυγή και όλα τα φασιστικά μορφώματα, τους επιχειρηματικούς ομίλους και τα συμφέροντά τους”.