Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2021 08:11

Τιμητική διάκριση για προσφορά στις πυρκαγιές του καλοκαιριού

Γράφτηκε από την

 

Το Περιφερειακό Τμήμα Καλαμάτας ΕΕΣ και το Σώμα Σαμαρειτών - Διασωστών τιμήθηκαν, για την προσφορά τους στην ανακούφιση των πληγέντων στις πυρκαγιές του καλοκαιριού, από τον πρόεδρο του ΕΕΣ δρ. Αντώνη Αυγερινό και τον γενικό γραμματέα Γιώργο Σκούμα.

Η τιμητική διάκριση προς τις εθελόντριες και τους εθελοντές του ΕΕΣ Καλαμάτας απονεμήθηκε την περασμένη Πέμπτη, στη διάρκεια εκδήλωσης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού προς τιμήν των εθελοντών του και του Ομίλου ΑΝΤ1, στο Ζάππειο Μέγαρο.

Στην τελετή, που διοργανώθηκε στο περιστύλιο του Ζαππείου, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός τίμησε τους εκατοντάδες εθελοντές του, καθώς και τον όμιλο ΑΝΤ1, για την προσφορά τους στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που προκάλεσαν οι καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού. Πλήθος κόσμου, μεταξύ των οποίων πολιτικοί, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι και παράγοντες της κοινωνικής ζωής του τόπου, βρέθηκαν στο Ζάππειο το βράδυ της Πέμπτης, όπου ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού δρ. Αντώνης Αυγερινός απένειμε την ανώτερη τιμητική διάκριση του ΕΕΣ, τον Χρυσό Σταυρό μετά χρυσού κλάδου Δάφνης, στον προέδρο του Ομίλου  ΑΝΤ1 Θοδωρή Κυριακού, για την προσφορά του στο έργο του Ερυθρού Σταυρού στα πύρινα μέτωπα αλλά και στις δράσεις ενίσχυσης και αποκατάστασης των πυρόπληκτων όλης της χώρας. Μια συνεργασία που οδήγησε στη συγκέντρωση 2,8 εκατ. ευρώ στον λογαριασμό του ΕΕΣ, τα οποία έχουν ήδη ξεκινήσει να διατίθενται στους πυρόπληκτους.

Παράλληλα, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός επιβράβευσε τους εθελοντές του για την αυτοθυσία τους και για τη συμβολή τους, όχι μόνο στην κατάσβεση των πυρκαγιών, αλλά και στη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού, καθώς και άλλων φυσικών καταστροφών.

Ν.Κ.