Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021 19:14

Σύλληψη Ιρανού για διακίνηση μεταναστών

Γράφτηκε από την
Σύλληψη Ιρανού για διακίνηση μεταναστών

Ενας 34χρονος Ιρανός συνελήφθη από στελέχη του Λιμεναρχείου Καλαμάτας κατηγορούμενος ως διακινητής των 45 μεταναστών, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, οι οποίοι διασώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής ανοιχτά της Ζακύνθου και οδηγήθηκαν τη Δευτέρα στο λιμάνι της Καλαμάτας.

Ο 34χρονος φέρεται να υποδείχθηκε από τους υπόλοιπους ως χειριστής του σκάφους και χθες οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Καλαμάτας, ενώ πήρε προθεσμία για να απολογηθεί.   

Εν τω μεταξύ μέχρι χθες το βράδυ δεν είχε ολοκληρωθεί η προανάκριση από τις λιμενικές αρχές, και οι 45 μετανάστες και πρόσφυγες φιλοξενήθηκαν για δεύτερη νύχτα στις αποθήκες του λιμανιού.

Οι αλλοδαποί είχαν ξεκινήσει το ταξίδι τους από την Τουρκία με προορισμό την Ιταλία, αλλά το απόγευμα της Κυριακής έπεσαν σε θαλασσοταραχή και το ιστιοφόρο στο οποίο επέβαιναν έπαθε βλάβη και έμεινε ακυβέρνητο. Κάποιος από τους μετανάστες κάλεσε βοήθεια με το κινητό του τηλέφωνο μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού κλήσης 112. Από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος κινητοποιήθηκαν παραπλέοντα πλοία και οι μετανάστες διασώθηκαν από ένα οχηματαγωγό σημαίας Ιταλίας. Κατά δήλωσή τους, πρόκειται για Αφγανούς, Ιρανούς και ένα ζευγάρι Σύρων. Ανάμεσά τους υπάρχουν 9 γυναίκες και δύο μικρά παιδιά κάτω των 10 ετών, καθώς και 19 έφηβοι. Εκτός από τον Σύρο που είχε διαβατήριο, όλοι οι άλλοι στερούνται ταξιδιωτικών εγγράφων.

 

Ν.Κ. 


NEWSLETTER