Κυριακή, 21 Νοεμβρίου 2021 13:57

Μεσσηνία: Καταστροφές από πυρκαγιά στον ναό του Αγίου Ιωάννη στα Φιλιατρά (βίντεο+φωτο)

Μεσσηνία: Καταστροφές από πυρκαγιά στον ναό του Αγίου Ιωάννη στα Φιλιατρά (βίντεο+φωτο)

Φωτιά εκδηλώθηκε σήμερα λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Ιωάννη στα Φιλιατρά, προκαλώντας σημαντικές υλικές ζημιές.

Ωστόσο η άμεση επέμβαση του εφημέριου του ναού και δύο κατοίκων, όπως και της πυροσβεστικής στη συνέχεια απέτρεψαν την επέκταση της φωτιάς και την καταστροφή της εκκλησίας.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στον εσωτερικό χώρο στη δεξιά πλευρά της εκκλησίας που βρίσκεται μια κλιματιστική μονάδα, έτσι εικάζεται ότι πιθανό βραχυκύκλωμα την προκάλεσε.

Οι καπνοί που άρχισαν να βγαίνουν από το εσωτερικό της εκκλησίας έγιναν αντιληπτοί από κατοίκους που άμεσα ενημέρωσαν την Πυροσβεστική. Χωρίς όμως να χάσουν χρόνο ο εφημέριος του ναού πατήρ Διονύσιος Καλογερόπουλος με τους Κυριάκο Φιτσώρο και Θεόδωρο Παπασταθόπουλο, με πυροσβεστήρες στα χέρια μπήκαν στο εσωτερικό του ναού μέσα στους πυκνούς καπνούς και κατάφεραν να την σβήσουν. Παράλληλα στο σημείο έσπευσε η πυροσβεστική υπηρεσία με 3 οχήματα και 6 άτομα προσωπικό από Γαργαλιάνους και Κυπαρισσία προχωρώντας την ολική κατάσβεση.

Στο σημείο βρέθηκε και ο δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης να δει από κοντά τι έχει συμβεί, ενώ τόνισε προς τον εφημέριο ότι συνεργεία του Δήμου θα αναλάβουν τον καθαρισμό του ναού.

Πάντως όλοι έλεγαν ότι αποτράπηκαν τα χειρότερα αφού η φωτιά έγινε γρήγορα αντιληπτή και πολύ περισσότερο που δεν εκδηλώθηκε κατά την διάρκεια της νύχτας, όπου η κατάσταση μπορεί να είχε ξεφύγει.