Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2021 08:11

Πυρκαγιά στον Άγιο Ιωάννη Φιλιατρών: Ανέγγιχτη η θαυματουργή εικόνα της Αγίας Μαύρας

Γράφτηκε από τον
Πυρκαγιά στον Άγιο Ιωάννη Φιλιατρών: Ανέγγιχτη η θαυματουργή εικόνα της Αγίας Μαύρας

 

Ανέγγιχτη έμμεινε η θαυματουργή εικόνα της Αγίας Μαύρας από τη φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Ιωάννη Φιλιατρών, επισημαίνει το εκκλησιαστικό συμβούλιο του ναού.

Τονίζουν τη συνδρομή της Πυροσβεστικής που ήταν άμεση, ενώ ευχαριστούν το γιο του δημάρχου Τριφυλίας, Ιωάννη Λεβεντάκη, που θα αναλάβει την αποκατάσταση των ζημιών.

Στην ανακοίνωση του εκκλησιαστικού συμβουλίου τονίζεται:

«Το εκκλησιαστικό συμβούλιο του μητροπολιτικού ιερού ναού Τιμίου Προδρόμου Φιλιατρών θέλει να ενημερώσει τους ευσεβείς χριστιανούς της πόλεώς μας ότι μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής 21ης Νοεμβρίου 2021 δοξάζει τον τριαδικό θεό, τους προστάτες της ενορίας μας Τίμιο  Πρόδρομο και  Βαπτιστή Ιωάννη αλλά και την Αγία  Μαύρα που προστάτεψαν τον Οίκο τους και η φωτιά δεν ήταν ολοσχερής και καταστροφική. Επίσης με αισθήματα χαράς αναγγέλλουμε ότι η θαυματουργή εικόνα της προστάτιδός μας Αγίας Μαύρας αν και περικυκλώθηκε από τη φωτιά έμεινε ανέγγιχτη.

Η συνδρομή του πυροσβεστικού σώματος Γαργαλιάνων και Κυπαρισσίας ήταν άμεση καθώς και όλων των ενοριτών μας. Στο σημείο από την πρώτη στιγμή ήταν ο δήμαρχος Τριφυλίας κ. Γεώργιος Λεβεντάκης ο οποίος αμέσως την επόμενη μέρα με δική του μέριμνα απέστειλε συνεργείο καθαρισμού. Δεν μπορούμε να παραλείψουμε να ευχαριστήσουμε εκ βάθους καρδίας τον κύριο Ιωάννη Λεβεντάκη υιό του δημάρχου Τριφυλίας ο οποίος ανέλαβε εξ ολοκλήρου την αποκατάσταση όλων των ζημιών που υπέστη ο ιερός ναός.

Ευχόμεθα ο άγιος Θεός να χαρίζει σε όλους υγεία και πνευματική προκοπή, να μας φυλάει από κάθε κακό. Μετά το πέρας των εργασιών χαρμόσυνα θα ηχήσουν και πάλι οι καμπάνες του μητροπολιτικού μας ιερού ναού καθώς και δοξολογία προς τον τριαδικό θεό την Υπέρμαχο Στρατηγό Υπεραγία Θεοτόκο τον Τίμιο Πρόδρομο και Βαπτιστή Ιωάννη και στην ακόμα μία φορά φρουρό και προστάτιδα Αγία μας Μαύρα».

Κ.Μπ.


NEWSLETTER