Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2021 18:00

Υπογραφές για προσθήκη ορόφου στο Νοσοκομείο Καλαμάτας (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Υπογραφές για προσθήκη ορόφου στο Νοσοκομείο Καλαμάτας (βίντεο)

Σημαντική εξέλιξη για την Καλαμάτα και τη Μεσσηνία χαρακτήρισαν την υπογραφή της σύμβασης του έργου προσθήκης ορόφου και αναδιαρρυθμίσεων στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, η διοικήτρια του νοσηλευτικού ιδρύματος Ελένη Αλειφέρη και ο δήμαρχος της μεσσηνιακής πρωτεύουσας Θανάσης Βασιλόπουλος.

Ο κ. Νίκας είπε ότι εκτός από τα 3 εκ. που θα διατεθούν για το έργο θα διατεθούν επιπρόσθετα 721.000 ευρώ για αγορά εξοπλισμού. Επίσης τόνισε ότι το Νοσοκομείο Καλαμάτας δικαιούται τα χρήματα αυτά, επειδή έβαλε πλάτη στην πανδημία του κορονοϊού. Η κ. Αλειφέρη ζήτησε επιπλέον χρηματοδότηση 2 εκ. ευρώ από το νέο ΕΣΠΑ για τα χειρουργεία ώστε να αναβαθμιστεί περαιτέρω το νοσοκομείο.

Οι κ.κ. Νίκας, Αλειφέρη και Βασιλόπουλος ευχαρίστησαν τον χρηματοδότη της μελέτης Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο, τον πρώην διοικητή του Νοσοκομείου Γιώργο Μπέζο, καθώς και την Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας και του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Το έργο «Προσθήκες και αναδιαρρυθμίσεις στο υφιστάμενο κτήριο του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας - Νοσηλευτική Μονάδα Καλαμάτας», προϋπολογισμού 3.065.225,14 ευρώ, υλοποιείται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και συγκεκριμένα περιλαμβάνει:

1) Προσθήκη ορόφου στο ισόγειο κτήριο της υφιστάμενης Ψυχιατρικής Νοσηλευτικής Μονάδας και προσθήκη κατ' επέκταση, η οποία περιλαμβάνει την κατασκευή νέου κόμβου κατακόρυφης επικοινωνίας, ένα κλιμακοστάσιο διαφυγής και ένα ασθενοφόρο - ανελκυστήρα.

2) Επέκταση και αναδιαρρύθμιση του υφιστάμενου Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ).

Φυσικό αντικείμενο έργου: Η συνολική επιφάνεια της προσθήκης καθ' ύψος της Ψυχιατρικής Νοσηλευτικής Μονάδας είναι 1.102,10 τ.μ., ενώ η επιφάνεια προσθήκης κατ' επέκταση του ισογείου του ΤΕΠ είναι 99 τ.μ. Στην καθ' ύψος προσθήκη επί του κτηρίου, στο ισόγειο του οποίου στεγάζεται η Ψυχιατρική Νοσηλευτική Μονάδα του Νοσοκομείου, χωροθετούνται δύο νέες νοσηλευτικές μονάδες, συνολικής δυναμικότητας 28 κλινών. Συγκεκριμένα, χωροθετείται νοσηλευτική μονάδα δυναμικότητας 19 κλινών (Ουρολογική Κλινική) και μία δεύτερη δυναμικότητας 9 κλινών. Στο ισόγειο του κεντρικού κτηρίου, στη νότια γωνία του, εκεί όπου βρίσκεται το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, επεκτείνεται και αναδιαρρυθμίζεται ο χώρος. Συγκεκριμένα, μέρος του ΤΕΠ το οποίο σήμερα αποτελεί αναμονή συγγενών - ασθενών αναδιαρρυθμίζεται για να δημιουργηθεί Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών για παιδιά. Επίσης, παραπλεύρως της εισόδου του τμήματος στον υφιστάμενο ημιυπαίθριο χώρο, δημιουργούνται δύο νέοι χώροι αναμονής συγγενών-συνοδών των εισερχόμενων ασθενών, για ενήλικες και για παιδιά. Στους χώρους αναμονής προβλέπονται και αντίστοιχα WC.

Ο εξοπλισμός των απαιτούμενων αναγκών του νέου έργου που θα προμηθευτεί το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, συνολικού προϋπολογισμού 721.142,24 ευρώ αφορά ειδικότερα: 1) Την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, συνολικού προϋπολογισμού 633.200 ευρώ. 2) Την προμήθεια ξενοδοχειακού εξοπλισμού, συνολικού προϋπολογισμού 34.372,80 ευρώ. 3) Την προμήθεια ηλεκτρικών ειδών, συνολικού προϋπολογισμού 12.469,44 ευρώ. 4) Την προμήθεια υπολογιστών και συνοδού εξοπλισμού, συνολικού προϋπολογισμού 41.000 ευρώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER