Παρασκευή, 17 Μαϊος 2013 14:25

Επικίνδυνος δρόμος μπροστά από το Δημοτικό Κορώνης

Επικίνδυνος δρόμος μπροστά από το Δημοτικό Κορώνης

Την έντονη διαμαρτυρία του για την επικινδυνότητα του δρόμου μπροστά από το σχολείο, εκφράζει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Κορώνης, με αφορμή το γεγονός ότι διερχόμενο αυτοκίνητο χτύπησε προχθές το πρωί μαθήτρια του νηπιαγωγείου.

Ο σύλλογος μιλάει για εγκληματική αδιαφορία των αρμοδίων και ζητεί άμεσα να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου τα παιδιά να έχουν ασφάλεια.
Σε έγγραφό του προς το Δήμο Πύλου - Νέστορος, το Αστυνομικό Τμήμα Κορώνης, το σχολείο και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, ο Σύλλογος Γονέων του Δημοτικού Κορώνης παρατηρεί ότι υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα των μαθητών. Αναφέρει πως «το πλήθος των οχημάτων που σταθμεύουν και μπροστά από την είσοδο του σχολείου και η πλημμελής άσκηση των καθηκόντων της σχολικής τροχονόμου και η έλλειψη σήμανσης και διαγράμμισης, καθιστούν το δρόμο επικίνδυνο για τα παιδιά μας». Σημειώνει ότι «είναι επιτακτική πλέον η ανάγκη για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, τεχνικές παρεμβάσεις και σημάνσεις σε συνδυασμό με την παρουσία ενός άρτια εκπαιδευμένου σχολικού τροχονόμου. Παρά τις συνεχόμενες διαμαρτυρίες μας η εγκληματική αδιαφορία των αρμοδίων συνεχίζεται».
Ο σύλλογος καλεί τις αρμόδιες αρχές να προβούν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες, επισημαίνοντας ότι προσβλέπει στη θετική και άμεση ανταπόκριση «στο δίκαιο αίτημά μας που είναι η ασφάλεια των παιδιών μας». Τονίζει πως «σε αντίθετη περίπτωση και με την πρέπουσα σοβαρότητα που αντιμετωπίζουμε τα παιδιά μας, επιφυλασσόμαστε για όλα τα μέτρα που μπορεί να χρειαστεί να πάρουμε για την εύνομη προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών μας».
Γ.Σ.