Τρίτη, 04 Ιανουαρίου 2022 08:28

Καλαμάτα: Οικογένεια με 3 παιδιά σε συνθήκες εξαθλίωσης

Γράφτηκε από τον

 

Μία οικογένεια με 3 μικρά παιδιά και ανήμπορο πατέρα ζει σε τραγικές συνθήκες σε παλιό σπίτι στα Γιαννιτσάνικα της Καλαμάτας, στην οδό Οκάς.

Ο πατέρας έχει υποστεί εγκεφαλικό, είναι ανάπηρος εδώ και 1,5 χρόνο και περιμένει από μήνα σε μήνα και από μέρα σε μέρα να πάρει αναπηρική σύνταξη. Η μητέρα προσέχει τα 3 παιδιά, ηλικίας από 5 μέχρι και 1,5 χρονών, καθώς και το σύζυγό της. Το σπίτι που μένουν είναι σε κακή κατάσταση, μπάζει από παντού, καθώς έχει παλιά ή πρόχειρα παράθυρα, ενώ δύο δωμάτια είναι κλειστά, άχρηστα από την υγρασία. Ολη η οικογένεια ζει σε ένα μεγάλο δωμάτιο σε κακές συνθήκες.

Οπως μας είπε η μητέρα, τους βοηθούν η Πρόνοια και ο Ερυθρός Σταυρός με τρόφιμα και ρούχα, όμως περιμένουν την αναπηρική σύνταξη και βασανίζονται από την κακή κατάσταση του σπιτιού.

Από τη Διεύθυνση Πρόνοιας του δήμου μας είπαν ότι γνωρίζουν την οικογένεια και τη στηρίζουν όσο μπορούν.

Το ζήτημα είναι να βγει όσο το δυνατόν νωρίτερα και χωρίς άλλη καθυστέρηση η σύνταξη και να βρεθεί τρόπος να επισκευαστεί το σπίτι και να επιπλωθεί αξιοπρεπώς, ώστε να ζει όσο πιο ανθρώπινα η οικογένεια και τα παιδάκια να μεγαλώσουν όπως πρέπει, όπως μεγαλώνουν τα άλλα παιδάκια της ηλικίας τους. Η κοινωνία μας οφείλει να δείξει αλληλεγγύη και οι αρμόδιες δομές της Πολιτείας να αναλάβουν τις πρωτοβουλίες που πρέπει.

Γ.Σ.