Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2022 09:03

Πλημμύρες με καταστροφές σε σπίτια στην παραλία Βελίκας

Γράφτηκε από τον
Πλημμύρες με καταστροφές σε σπίτια στην παραλία Βελίκας

 

Πλημμύρες με καταστροφές σε σπίτια και σε κτήματα και μπαξέδες στην παραλία της Βελίκας προκλήθηκαν από το ποτάμι της περιοχής, που δεν είχε καθαριστεί στα τελευταία 50 μέτρα, ενώ δεν υπήρχε και η προστασία από το πρόχωμα, που το είχαν πάρει.

Εκφράζοντας τη διαμαρτυρία του, ο κάτοικος της περιοχής Βασίλης Λεμπέσης μας ενημέρωσε ότι “η ζημιά έγινε, γιατί ενώ καθάρισαν το ποτάμι είχαν αφήσει 50 μέτρα ακαθάριστα στην κάτω πλευρά. Αφησαν μισή μέρα δουλειά, για να πλημμυρίσει η περιοχή”. Συμπλήρωσε, μάλιστα, πως “πήραν το πρόχωμα για να κλείσουν γούβες που ήταν από την όχθη προς τα κτήματα, αντί να πάρουν το χώμα από το ποτάμι που θα καθάριζαν”.

Για τις καταστροφές που έγιναν, παρατήρησε ότι “πλημμύρισαν σπίτια και ήρθε η Πυροσβεστική και έκανε άντληση των νερών. Καταστράφηκαν ψυγεία, καναπέδες, καρέκλες, ενώ τεράστια δέντρα και καλάμια από το ποτάμι βρέθηκαν μέσα στα κτήματα και τους μπαξέδες μας. Ποιος θα τα βγάλει; Ακόμα, έπεσαν φράχτες και δέντρα είναι μέσα στη θάλασσα”.

Ο Β. Λεμπέσης υπενθύμισε ότι “το 2006 και το 2016 είχαν ξαναγίνει πλημμύρες” και ανέφερε πως “κάθε 6 χρόνια πλέον έχουμε ζημιές”. Επίσης, μας είπε ότι επικοινώνησε κι ενημέρωσε τον διευθυντή Τεχνικών Εργων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας Παναγιώτη Γιαννακέα για τις πλημμύρες και τις καταστροφές που έγιναν.

Τέλος, ο κ. Λεμπέσης ευχαριστεί την Πυροσβεστική για την άμεση παρέμβαση και την άντληση των νερών.

Γ.Σ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER