Παρασκευή, 24 Μαϊος 2013 12:30

Τα μεσσηνιακά οινοποιεία έχουν "κλειστές πόρτες"

Γράφτηκε από την
Τα μεσσηνιακά οινοποιεία έχουν "κλειστές πόρτες"

Το ερχόμενο ΣΚ είναι η ετήσια εκδήλωση όλων των οινοποιείων της χώρας "Ανοιχτές πόρτες". 

Εδώ και μέρες τα περισσότερα οινοποιεία της χώρας έχουν οργανώσει πολλές και πρωτότυπες εκδηλώσεις στους χώρους τους, όπως: Ποδηλασία ανάμεσα στα αμπέλια, ζωγραφική παιδιών με θέμα το αμπέλι, μουσικές εκδηλώσεις, μαθήματα μαγειρικής με κρασί, bazaar βιβλίων, μαθήματα γευσιγνωσίας από ειδικούς, δοκιμές παλιών σπάνιων φιαλών κ.ά. Κάποια οινοποιεία έχουν φροντίσει και για ειδικές τιμές στα ξενοδοχεία της περιοχής τους για αυτό το Σαββατοκύριακο. 

Αλλά ακόμη και όσα δεν κάνουν κάτι ιδιαίτερο, διαφημίζουν πως θα είναι ανοιχτά για ξεναγήσεις και γευστικές δοκιμές. Φυσικά θα προσφέρουν για πώληση τα κρασιά τους στο κοινό, σε ειδικές για την ημέρα τιμές. 

Τις εκδηλώσεις αυτές τις επικοινωνούν αυτές τις ημέρες με δελτία Τύπου, ανακοινώσεις στα social media, στις ιστοσελίδες τους, αλλά και μέσω των τοπικών τους ενώσεων. Εχει κυκλοφορήσει μάλιστα και σχετική αφίσα και λογότυπο το οποίο ομοιόμορφα βάζουν όλοι στις ανακοινώσεις τους. 

Ολοι; Φυσικά όχι όλοι. Μεγάλοι απόντες οι περισσότεροι οινοποιοί της Πελοποννήσου. Στο site της Ενωσης Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Πελοποννήσου δεν υπάρχει καμιά σχετική είδηση. Μόνο κάποια μεμονωμένα δελτία Τύπου κυκλοφόρησαν αλλά ειδικά για τους παραγωγούς της Νεμέας υπάρχει η δικαιολογία πως κάθε Σεπτέμβρη κάνουν την δική τους γιορτή, τις "Μέρες Νεμέας". 

Οι οινοπαραγωγοί της Μεσσηνίας και ειδικά της Τριφυλίας; Απόντες. Σε κανένα οινικό site δεν δημοσιεύτηκε κάτι, ούτε υπάρχει κάτι ανάλογο στις (όποιες) σελίδες τους στο Facebook. 

Ο οινοτουρισμός φαίνεται πως δεν αφορά τους πατριώτες μας. Ο δρόμος που τους έφερε πιο κοντά με τους Αθηναίους οινόφιλους θα ήταν μοναδική ευκαιρία να πρωτοτυπήσουν και να δώσουν μεγάλο παρόν στις φετινές "Ανοιχτές πόρτες". Ελπίζω τουλάχιστον να παρακολουθούν τα δελτία Τύπου των υπόλοιπων συναδέλφων τους ανά την Ελλάδα, μήπως κάποια στιγμή πάρουν μαθήματα.

Γιάννης Καρβέλας


NEWSLETTER