Τετάρτη, 09 Μαρτίου 2022 22:46

Την Ημέρα της Γυναίκας τίμησαν οι Απόστρατοι Σωμάτων Ασφαλείας

Την Ημέρα της Γυναίκας τίμησαν οι Απόστρατοι Σωμάτων Ασφαλείας

 

Εκδήλωση αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας πραγματοποίησε την Τρίτη ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Μεσσηνίας στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.

Η εκδήλωση έγινε υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας με θέμα «Ενδοοικογενειακή βία - Βία κατά των γυναικών». Ομιλητές ήταν ο Στέργιος Σιφνιός διευθυντής Συνηγορίας Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος και η αστυνόμος Α’ της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας Μαρία Καραγιάννη.

Συμμετείχε η χορωδία και το Σύνολο Μικρών Μουσικών του Συλλόγου Μικρασιατών Καλαμάτας υπό την καθοδήγηση της Γεωργίας Ψαραδέλλη, που τραγούδησε μικρασιατικά τραγούδια αφιερωμένα στη γυναίκα συνοδεία ορχήστρας παραδοσιακών οργάνων. Στους ομιλητές και στον Σύλλογο Μικρασιατών Καλαμάτας δόθηκαν τιμητικές πλακέτες του συνδέσμου και ανθοδέσμες για τη συμμετοχή τους.

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γρηγόριος Δουμεντζιανός, στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν εκπρόσωπος του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου, η αντιπεριφερειάρχης Άννα Καλογεροπούλου, εκπρόσωπος του  περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Μεσσηνίας Βασίλης Καπέλιος, ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Πελοποννήσου Στάθης Αναστασόπουλος, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, η δικηγόρος Χρυσόθεμη Αμανατίδη εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, οι πρόεδροι των Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού και Αεροπορίας, η πρόεδρος του ΕΕΣ Περιφερειακού Τμήματος Καλαμάτας Δήμητρα Ψαρούλη και η πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Καλαμάτας Ρούλα Μητράκου. Την εκδήλωση παρακολούθησε πολύς κόσμος και πολλοί εν ενεργεία και αποστρατεία αστυνομικοί.