Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2022 20:55

Φωνές για παρανομίες στη μονάδα απορριμμάτων στην Καλλιρρόη

Φωνές για παρανομίες στη μονάδα απορριμμάτων στην Καλλιρρόη

 

Παρανομιών συνέχεια στον υπό κατασκευή χώρο διαχείρισης απορριμμάτων στην Καλλιρρόη, σύμφωνα με τον Σύλλογο Απανταχού Κωνσταντιναίων και άλλους συλλόγους της περιοχής. Και κάνουν λόγο για “μούγκα” από ευαισθητοποιημένους οικολόγους και πολιτικά πρόσωπα για “το συντελούμενο στην περιοχή μας περιβαλλοντικό έγκλημα”.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν χαρακτηριστικά:

“1. O δασάρχης Καλαμάτας με το υπ. αριθμ. πρωτ. 6980/26-1-2022 απαντητικό του έγγραφο σε σχετική αίτηση - καταγγελία του προέδρου της Τ.Κ. Καλλιρρόης αναφέρει ότι: «…σας πληροφορούμε ότι ύστερα από αυτοψία που έγινε στις 24/1/2022… διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή με μηχανικά μέσα έχει προβεί χωρίς την απαραίτητη άδεια στην εκχέρσωση δασικών εκτάσεων εκατέρωθεν αγροτικού δρόμου, ο οποίος οδηγεί στον χώρο όπου θα γίνεται η «ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ». Η εκχέρσωση έγινε από το διάστημα 9/12/2021 έως 24/1/2022…».

  1. Εξάλλου στην με αριθμ. πρωτ. 362/16-12-2021 εισερχόμενη έκθεση αυτοψίας -δασικού υπαλλήλου- στο Δασονομείο Μελιγαλά αναφέρονται τα εξής: «…στις 8/12/2021 στα πλαίσια διενεργούμενης αυτοψίας… διαπιστώθηκε εκσκαφή τμήματος επί του υπάρχοντος αγροτικού δρόμου, ο οποίος στον αναρτημένο δασικό χάρτη φέρει κωδικούς φυτοκάλυψης (ΔΑ και ΔΔ)…».

Σημείωση: Στο παρακάτω βίντεο είναι εμφανέστατα και… ορατά τα αποτελέσματα της «παράνομης» παρέμβασης που έγινε στον προϋπάρχοντα αγροτικό δρόμο και στην εκατέρωθεν αυτού… δασική έκταση!

Επισήμανση: Ευαισθητοποιημένοι οικολόγοι και περί τα περιβαλλοντικά ασχολούμενοι… μούγκα στο συντελούμενο στην περιοχή μας περιβαλλοντικό έγκλημα. Φυσικά καμία κουβέντα για ευαισθησίες και… ενδιαφέρον πολιτικών προσώπων, οι οποίοι πλην… ενός αδιαφορούν και αποφεύγουν!”.