Τετάρτη, 20 Απριλίου 2022 22:40

Το Σωματείο Εργαζομένων κατά διευθυντών ΔΕΥΑΚ

Τους διευθυντές της ΔΕΥΑ Καλαμάτας, που “προφανώς με την έγκριση της δημοτικής αρχής συνεχίζουν να εμποδίζουν την λειτουργία του σωματείου, συνεχίζουν να απαξιώνουν υπηρεσιακές λειτουργίες, με μετακινήσεις προσωπικού προφορικά κι ατεκμηρίωτες”, επικρίνει το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας.

Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι “μετά την μετακίνηση της προέδρου του σωματείου, από το γραφείο προμηθειών, τώρα έχουν βάλει στόχο τον γραμματέα του σωματείου. Αφού δεν απέσπασαν την συναίνεσή του να απομακρυνθεί από την Αποθήκη, τον τιμωρούν, δίνοντας προφορική εντολή να μείνει μόνος του (αφού μετακίνησαν το δεύτερο άτομο που απασχολούνταν μαζί του) και κόβοντάς του τις υπερωρίες για την απογευματινή του απασχόληση, όταν καλείται να παραδώσει υλικά για την αποκατάσταση βλαβών”.

Το Δ.Σ. του σωματείου κάνει λόγο για “απευθείας προμήθειες υλικών, χωρίς διαγωνιστικές διαδικασίες”, για άρνηση “να προχωρήσουν υπηρεσιακά αιτήματα από τον αποθηκάριο, για μαζικές προμήθειες υλικών”.

Απευθύνει ερώτηση στον δήμαρχο και πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ, καθώς και στα μέλη της διοίκησης της επιχείρησης αν “συμφωνείτε με τη διάλυση της Αποθήκης; Γιατί εκεί οδηγείται η κατάσταση” και καλεί “τον δήμαρχο να παρέμβει, εκτός κι αν οι διευθυντές λειτουργούν με εντολές του, στα πλαίσια της απαξίωσης του προσωπικού της ΔΕΥΑΚ, με σκοπό την πλήρη ιδιωτικοποίηση, κάτι που το τελευταίο διάστημα ακούγεται όλο και πιο συχνά”.