Τετάρτη, 27 Απριλίου 2022 15:54

Ονόματα ηρώων της Ελληνικής Επανάστασης σε σήραγγες του αυτοκινητοδρόμου Α7 - Ικανοποίηση Χριστογιαννόπουλου

Γράφτηκε από την
Ονόματα ηρώων της Ελληνικής Επανάστασης σε σήραγγες του αυτοκινητοδρόμου Α7 - Ικανοποίηση Χριστογιαννόπουλου

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία ονοματοδοσίας των 6 σηράγγων στον αυτοκινητόδρομο Α7 Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα, οι οποίες πλέον αποκαλούνται με τα ονόματα ηρώων και μορφών της Επανάστασης του 1821.

Οι σήραγγες φέρουν τα ακόλουθα ονόματα:

– Η σήραγγα Στέρνας “Ιωάννης Καποδίστριας”.

– Η σήραγγα Νεοχωρίου “Φιλελλήνων”.

– Η σήραγγα Αρτεμισίου “Θεόδωρος Κολοκοτρώνης”.

– Η σήραγγα Καλογερικού “Πατριάρχου Γρηγορίου Ε΄”.

– Η σήραγγα Ραψομάτη “Νικηταράς”

– Η σήραγγα στα Τσουκαλέικα “Παπαφλέσσας”.

ΙΚΑΝΟΝΟΠΟΙΗΣΗ ΧΡΙΣΤΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Την ικανοποίηση του εξέφρασε ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης Αθανάσιος Χριστογιαννόπουλος για το γεγονός ότι η σήραγγα του αυτοκινητόδρομου Α7 Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα στο ύψος του Ραψομμάτη θα φέρει πλέον το όνομα του Ήρωα Νικηταρά.

Το αίτημα για την επίτευξη αυτού του σκοπού είχε συζητήσει ο νεοεκλεγείς τότε Δήμαρχος Μεγαλόπολης, παρουσία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, με τον τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, τον Αύγουστο του 2019 στην Κοινότητα Τουρκολέκα του Δήμου Μεγαλόπολης, στο πλαίσιο εκδήλωσης μνήμης για τον ήρωα Νικηταρά, με αφορμή τη συμπλήρωση 170 χρόνων από το θάνατό του.

Έπειτα από συνεχείς επαφές και προς ενίσχυση αυτής της πρότασης ο δήμαρχος Μεγαλόπολης απέστειλε το Νοέμβριο του 2019 σχετική επιστολή στον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή για το θέμα αυτό, "που όπως διαπιστώνεται έτυχε θετικής έκβασης".


NEWSLETTER