Παρασκευή, 06 Μαϊος 2022 11:38

H Καλαμάτα μεταξύ των ομορφότερων περιοχών του κόσμου για οδήγηση

Γράφτηκε από τον
H Καλαμάτα μεταξύ των ομορφότερων περιοχών του κόσμου για οδήγηση

Φωτογραφία: Giannis Markakis

Μεταξύ των 10 κορυφαίων προορισμών του κόσμου για περιήγηση με αυτοκίνητο βρίσκεται η Καλαμάτα σύμφωνα με διεθνή έρευνα.

Η ιστοσελίδα ενοικίασης οχημάτων discovercars.com ρώτησε περίπου 140.000 περιηγητές ανά τον κόσμο σχετικά με την πιο θεαματική περιοχή για οδήγηση, βάζοντας εν τέλει στο «κάδρο» τη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα, η οποία τοποθετήθηκε στην έκτη θέση της σχετικής λίστας.

«Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΘΑ ΑΙΧΜΑΛΩΤΙΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΑΣ»

«Αν επιθυμείτε να γνωρίσετε τη φυσική μεσογειακή ομορφιά και τη ρουστίκ γοητεία μέσα από μια γραφική διαδρομή, τότε η Καλαμάτα θα αιχμαλωτίσει την καρδιά σας» αναφέρει αρχικά το αφιέρωμα. «Οδηγήστε στην υπέροχη Παλιά Πόλη της Καλαμάτας, έναν λαβύρινθο από γραφικά λιθόστρωτα δρομάκια ή επισκεφθείτε τον εμβληματικό Μητροπολιτικό Καθεδρικό Ναό της Καλαμάτας στο ιστορικό κέντρο της πόλης» τονίζει ο συντάκτης, εστιάζοντας στη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Υπαπαντής, Προστάτιδας της πόλης.

 Image source

Η έρευνα αναφέρεται γενικότερα στη Μεσσηνία, υπογραμμίζοντας πως κατά μήκος της ακτής οι επισκέπτες θα δουν οδηγώντας μοναστήρια και φρούρια, υπέροχες παραλίες με Γαλάζια Σημαία και κρυμμένους κολπίσκους. «Οδηγήστε λίγες ώρες βόρεια της Καλαμάτας για να επισκεφθείτε την Αρχαία Ολυμπία, το σπίτι των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων» καταλήγει η περιγραφή.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Πέρα από την Καλαμάτα, εκπρόσωπος της Ελλάδας στη λίστα είναι και ένα νησί του Ιονίου, αυτό της Κεφαλονιάς, έχοντας κατακτήσει την όγδοη θέση της σχετικής κατάταξης.

Στην πρώτη θέση της έρευνας κατατάχθηκε το Ίβαλο στη Φινλανδία, και ακολούθησαν το Ινβερνές στη Σκωτία και οι Σεϋχέλλες. Τις υπόλοιπες θέσεις καταλαμβάνουν, το Ροβανιέμι στη Φινλανδία, το Μπριτζτάουν των Μπαρμπάντος, το Kittilä στη Φινλανδία, η Μινεάπολη στη Μινεσότα των ΗΠΑ και η Μπρατισλάβα της Σλοβακίας.