Τρίτη, 10 Μαϊος 2022 12:19

Γιορτάστηκε η 81η επέτειος από τη Μάχη της Καλαμάτας (βίντεο-φωτογραφίες)

Την 81η επέτειο από τη Μάχη της Καλαμάτας (28 Απριλίου 1941) τίμησε σήμερα η μεσσηνιακή πρωτεύουσα στο μνημείο πεσόντων συμμάχων στη μάχη, στη νότια πλευρά του Πάρκου Σιδηροδρόμων.

Παρόντες ήταν 11 απόγονοι ξένων μαχητών εκείνης της εποχής. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η Ειδική Γραμματέας Διαχείρισης προγραμμάτων ΕΚΤ Νίκη Δανδόλου και τη Βουλή των Ελλήνων ο βουλευτής Περικλής Μαντάς.

Στεφάνια μεταξύ άλλων κατέθεσαν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Βασίλης Καπέλιος, ο αναπληρωτής δημάρχου Καλαμάτας Γιώργος Φάβας και ο πλοίαρχος Alex Bush εκ μέρους του Βασιλικού Ναυτικού του Ηνωμένου Βασιλείου.

Κατά την εκφώνηση της καθιερωμένης ομιλίας ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Γιώργος Ανδρειωμένος, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: "Οφείλουμε πολλά εμείς οι Έλληνες σε αυτούς τους νέους φιλέλληνες που έδωσαν τη ζωή τους από το Μεσολόγγι έως και τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Δεν πρόκειται να ξεχάσουμε την τεράστια συμβολή τους".

Η εκδήλωση οργανώθηκε από το Δήμο Καλαμάτας και την Αδελφότητα Απομάχων της Ελληνικής Εκστρατείας 1940-1941, η οποία αποτελείται από Έλληνες, Βρετανούς, Κυπρίους, Νεοζηλανδούς και Αυστραλούς.