Παρασκευή, 13 Μαϊος 2022 15:16

Καλαμάτα: "Ο Κήπος της Αναστασίας" έγινε πραγματικότητα! (φωτογραφίες)

Καλαμάτα: "Ο Κήπος της Αναστασίας" έγινε πραγματικότητα! (φωτογραφίες)

Η ιστορία της 7χρονης Αναστασίας από την Καλαμάτα, που έδωσε με την οικογένειά της μεγάλη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή είχε συγκινήσει όλη την Ελλάδα.

Ο χαμός της στις 3 Ιουλίου 2021 είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο και από εκεί και πέρα η οικογένεια της είχε εκφράσει την επιθυμία να δημιουργηθεί ένας κήπος στη μνήμη της Αναστασίας, ώστε τα λουλούδια να θυμίζουν με όμορφο τρόπο το παιδί τους.

Ο "Κήπος της Αναστασίας" είναι πλέον έτοιμος με μέριμνά της Διεύθυνσης Γεωτεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας. Βρίσκεται στο νότιο τμήμα της οδού Νέδοντος, δίπλα από το γήπεδο τένις για ΑμεΑ και λίγα μέτρα από την συμβολή με την Ευαγγελιστρίας

Ο κήπος, που είναι αφιερωμένος γενικότερα στα παιδιά που πάσχουν από νεοπλασματικές νόσους, αποτελείται από οπωροφόρα, ιβίσκους, αναρριχώμενα και γενικότερα φυτά που ανθοφορούν, ενώ ο τοίχος και όλα τα υπόλοιπα στοιχεία του χώρου είναι από φυσικά φθαρτά υλικά, "όπως φθαρτή είναι και η ζωή του ανθρώπου".

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Γεωτεχνικών Υπηρεσιών Γιάννη Λιοντήρη μετά την κατασκευή του κήπου και την απόδοσή του στο κοινό, αυτό που προέχει τώρα είναι να βρεθούν εθελοντές για την φροντίδα και την διασφάλιση της διατήρησης του χώρου σε καλή κατάσταση.