Τρίτη, 24 Μαϊος 2022 15:00

Εκδήλωση διαμαρτυρίας στην Καλλιρρόη

Εκδήλωση διαμαρτυρίας στην Καλλιρρόη

Εκδήλωση διαμαρτυρίας θα γίνει την Παρασκευή 27 Μαΐου ημέρα Παρασκευή στις 6 μ.μ. στον προαύλιο χώρο του παλιού Δημοτικού Σχολείου της Καλλιρρόης, για την αποτροπή εγκατάστασης σκουπιδοεργοστασίου στην περιοχή.

Ο ηθοποιός Κώστας Καστανάς θα διαβάσει Ιψεν και συγκεκριμένα θα παρουσιάσει το θεατρικό έργο “Ενας εχθρός του λαού”. Το πολιτιστικό μέρος της εκδήλωσης θα πλαισιώσουν οι: Μαργαρίτα Μέλμπεργκ - πρώην μορφωτική σύμβουλος στην Ελληνική Πρεσβεία της Σουηδίας, μεταφράστρια και ο Θεοδόσης Παπαδημητρόπουλος - εκδότης, μεταφραστής και σχολιαστής του Ιψεν. Θα ακολουθήσουν τοποθετήσεις και σχετική ενημέρωση από τους εκπροσώπους των φορέων.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές και την ανακοίνωσή τους: “Λέμε όχι: στην κατασκευή του καταστροφικού - για το περιβάλλον, την υγεία των κατοίκων και την οικονομία ολόκληρης της περιοχής της άνω Μεσσηνίας σκουπιδοεργοστασίου. Λέμε ναι: στην γεωργική ανάπτυξη της περιοχής μέσω της υπάρχουσας ελαιοκαλλιέργειας και στην τουριστική ανάπτυξη μέσω της πολιτιστικής συνεισφοράς των αποτελεσμάτων των ερευνών που ήδη γίνονται και αφορούν την αποκάλυψη της Αρχαίας Ανδανίας, της πρώτης πρωτεύουσας της Μεσσηνίας, πριν αυτή μεταφερθεί στην Αρχαία Μεσσήνη”.

Οι φορείς της εκδήλωσης είναι οι: Τ.Κ. Καλλιρρόης, “Εξωραιστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλιρρόης”, Συντονιστική Επιτροπή Συλλόγων Χωριών Οιχαλίας, Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Καλλιρρόης και Ομορων Χωριών, Σουηδική Κοινότητας Καλλιρρόης “Ο Ελαιώνας”.