Τετάρτη, 08 Ιουνίου 2022 22:30

Κίνδυνο εργατικού ατυχήματος στα λιγνιτωρυχεία της ΔΕΗ καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων

Κίνδυνο εργατικού ατυχήματος στα λιγνιτωρυχεία της ΔΕΗ καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων

Τον κίνδυνο για όλους τους εργαζόμενους να γίνει κάποιο σοβαρό εργατικό ατύχημα, στα λιγνιτωρυχεία της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη και σε άλλες περιοχές της χώρας, επισημαίνει το Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια Νομών Πελοποννήσου (ΣΕΕΝΠ).

Αναφέρει ότι την Πέμπτη 2 προς Παρασκευή 3 Ιουνίου, στο ορυχείο της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, έσπασε η μπούμα από εκσκαφέα κι ένα πολύ μεγάλο τμήμα του έπεσε και από τύχη δεν υπήρξε τραυματισμός κάποιου εργαζόμενου.

Το σωματείο παρατηρεί ότι με την απολιγνιτοποίηση “τα λιγνιτωρυχεία εγκαταλείφθηκαν, στα μηχανήματα και στον εξοπλισμό οι συντηρήσεις είναι ελλειπείς και σχεδόν ανύπαρκτες μιας και δεν υπάρχει το αναγκαίο προσωπικό , ενώ οι τεράστιες ελλείψεις προσωπικού έχουν οδηγήσει σε εντατικοποίηση της εργασίας, με αποτέλεσμα να υπάρχουν συνάδελφοι που βγάζουν βάρδια 12 ώρες με κίνδυνο εργασιακής εξάντλησης και ατυχήματος”.

Το σωματείο καλεί “όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο της ενέργειας να μην σωπαίνουν σε κάθε αυθαιρεσία, σε κάθε τι που εκθέτει τη ζωή τους σε κίνδυνο στους χώρους εργασίας, γιατί τα τελευταία χρόνια τα δυστυχήματα και τα ατυχήματα σε σχέση με το προσωπικό που πλέον εργάζεται στους χώρους έχουν αυξηθεί σημαντικά”.

Το σωματείο οργανώνει αύριο Πέμπτη, ανοιχτή σύσκεψη στις 6.30 το απόγευμα, στην πρώην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης, πίσω από το Κέντρο Υγείας.