Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2022 19:40

Φωτιά και στο Λουτράκι - Σε ύφεση η εστία στην Αρχαία Κόρινθο

Γράφτηκε από την

Από τον αρχαιολογικό χώρο είχαν απομακρυνθεί εγκαίρως τουρίστες και επισκέπτες για παν ενδεχόμενο, δυστυχώς όμως η φωτιά πέρασε μέσα στον αρχαιολογικό χώρο όπου υπήρχαν χόρτα, χωρίς ωστόσο να προκληθούν σημαντικές φθορές

Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στην Αρχαία Κόρινθο, κοντά στο κάστρο της Ακροκορίνθου.

Από τον αρχαιολογικό χώρο είχαν απομακρυνθεί εγκαίρως τουρίστες και επισκέπτες για παν ενδεχόμενο, δυστυχώς όμως η φωτιά πέρασε μέσα στον αρχαιολογικό χώρο όπου υπήρχαν χόρτα, χωρίς ωστόσο να προκληθούν σημαντικές φθορές.

Επί τόπου παραμένουν και επιχειρούν 29 άντρες της Πυροσβεστικής με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 11 οχήματα και ένα ελικόπτερο. Στο σημείο συνδράμουν και εθελοντές πυροσβέστες.

Την ίδια ώρα στην Κορινθία έχει ξεσπάσει και δεύτερη φωτιά, αυτή την φορά στο Λουτράκι, σε χαμηλή βλάστηση, δίχως να απειλείται η κατοικημένη περιοχή. Ήδη από τις πρώτες ρίψεις νερού που έγιναν από αέρος από ελικόπτερο, το πύρινο μέτωπο έχει περιοριστεί σημαντικά και η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση.

Στο σημείο επιχειρούν επίσης 14 πυροσβέστες με 6 οχήματα, ενώ συνδράμουν και εθελοντές πυροσβέστες.

Σημειώνεται πως το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 20 δασικές πυρκαγιές. Οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο. Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Πηγή: news247