Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2022 20:45

Καλαμάτα: Αντιφασιστική πορεία την Πέμπτη με αφορμή τον ξυλοδαρμό μελών της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

Καλαμάτα: Αντιφασιστική πορεία την Πέμπτη με αφορμή τον ξυλοδαρμό μελών της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

Την επίθεση σε μέλη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ Καλαμάτας από ομάδα φασιστών καταδικάζει η Αντιφασιστική Κίνηση της πόλης κι επικρίνει δριμύτατα την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Καλεί τους αντιφασίστες/αντιφασίστριες δημότες/δημότισσες σε συγκέντρωση - πορεία αύριο Πέμπτη, στις 8 το απόγευμα, στην πλατεία 23ης Μαρτίου ενάντια στις φασιστικές επιθέσεις.
Σε ανακοίνωσή της η Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας αναφέρει:

“Ως Αντιφασιστική Κίνηση καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε φασιστική επίθεση και υλοποιούμε στην πράξη το «ούτε σπιθαμή γης στους φασίστες», κρίνοντας ότι το πραγματικό ζητούμενο είναι να μη σηκώσουν οι φασίστες κεφάλι στο δρόμο ποτέ ξανά.

Ωστόσο, δεν έχουμε αυταπάτες για τον ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ στην ελληνική κοινωνία και το κίνημα και τα καταστροφικά αποτελέσματα που είχε η πολιτική που άσκησε όσο ήταν κυβέρνηση. Η κρατική πολιτική της ξενοφοβίας, του ρατσισμού και εθνικισμού, της στοχοποίησης των προσφύγων σε συνδυασμό με την πολιτική φτωχοποίησης των λαϊκών στρωμάτων και καταστολής, πολιτική που υλοποίησε και ο ΣΥΡΙΖΑ σαν κυβέρνηση θρέφει τους φασίστες δολοφόνους και οπλίζει το χέρι τους.

Αυτή η επίθεση εντάσσεται σε μια αλυσίδα παρόμοιων γεγονότων σε πόλεις της Ελλάδας, ξεκινώντας από επιθέσεις φασιστών σε σχολεία της Βόρειας Ελλάδας - Σταυρούπολη, πρόσφατα στις κινητοποιήσεις των φοιτητών ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία, σε μετανάστες πάντα υπό την ανοχή της αστυνομίας και της κυβερνητικής πολιτικής.

Η κυβέρνηση που συντηρεί ένα κράτος ακραίας καταστολής και βίας σε βάρος αγωνιστών-αγωνιστριών, διαδηλωτών, απεργών, «εξαφανίσεων» προσφύγων, που τροφοδοτεί τη μισαλλοδοξία και τον ρατσισμό φέρνει την ευθύνη για την προσπάθεια ακροδεξιών και νεοναζιστικών ομαδοποιήσεων να ανασυγκροτηθούν.

Και ενώ έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος από την καταδίκη της Χ.Α ως εγκληματική οργάνωση και την φυλάκιση των υψηλόβαθμων στελεχών της, την Τετάρτη 15/6 ξεκινάει η εκδίκαση της έφεσης και από την νέα αυτή δίκη θα κριθεί η τελεσίδικη επικύρωση της ιστορικής απόφασης της 7ης Οκτωβρίου 2020 που καταδίκασε την Χ.Α ως εγκληματική οργάνωση και τους ναζιστές για τα αποτρόπαια εγκλήματά τους: τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα, του Λουκμάν, την απόπειρα ανθρωποκτονίας των Αιγυπτίων αλιεργατών, τις δολοφονικές επιθέσεις στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, σε μετανάστες, νεολαίους, αγωνιστές’.