Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2022 16:02

Εκδήλωση του Μουσικού Σπουδαστηρίου Καρδαμύλης  

 

Την 4η μουσικολογική/εθνομουσικολογική συνάντηση με τίτλο «Θέματα Ελληνικής Μουσικής ΙV» διοργανώνει το Μουσικό Σπουδαστήριο Καρδαμύλης την Δευτέρα 4 και την Τρίτη 5 Ιουλίου στην αίθουσα συνεδρίων του ξενοδοχείου “Diapori Suites Hotel” στην Καρδαμύλη.

Το Μουσικό Σπουδαστήριο ιδρύθηκε το 2013, από μια ομάδα μουσικών και μουσικόφιλων η οποία επεξεργάστηκε την ιδέα της δημιουργίας και στήριξης μιας εστίας έρευνας, μελέτης και προώθησης του μουσικού -ιδιαίτερα του ελληνικού- πολιτισμού, η οποία θα εδρεύει και θα δραστηριοποιείται στην Καρδαμύλη. Ετσι ο καθηγητής Στέλιος Ανδρέου, ο αρχαιολόγος Μιχάλης Κάππας, η καθηγήτρια Σοφία Κουίδου - Ανδρέου, ο μουσικολαογράφος Παναγιώτης Σκούφης και η δικηγόρος Ελένη Τέφου - Φωτέα αποφάσισαν την δημιουργία και εποπτεία του.

Φέτος, οι συμμετέχοντες ομιλητές θα φωτίσουν με τις ανακοινώσεις τους ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες πλευρές της ελληνικής μουσικής, αλλά και της ελληνικής μουσικής ζωής και πραγματικότητας από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας.

Θα μιλήσουν οι: Μάριος Αθανασόπουλος μέλος ΕΔΙΠ Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Ναταλία Γεράκη φλαουτίστα διδάσκουσα στη Staatliche Musikhochschule Stuttgart και το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, καθηγήτρια του Ωδείου Αθηνών. Ρενάτα Δαλιανούδη μουσικολόγος, PhD Εθνομουσικολογίας, αναπληρώτρια καθηγήτρια του Τμήματος Τεχνών Ηχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Μάγδα Ζωγράφου καθηγήτρια Εθνοχορολογίας του ΤΕΦΑΑ του ΕΚΠΑ. Γιάννης Θεοχάρης δρ. Αρχαιολόγος, υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Χρυσάνθη Καλλίνη δρ. Αρχαιολογίας, μέλος ΕΔΙΠ του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΑΠΘ. Μιχάλης Κάππας δρ. Αρχαιολόγος, Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας.

Μαρίνα Κοτζαμάνη αναπλ. καθηγήτρια Θεατρολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Κώστας Κουτρουμπάκης φιλόλογος, συγγραφέας, μουσικός. Στεφανία Μεράκου μουσικολόγος, διευθύντρια της Μουσικής Βιβλιοθήκης «Λίλιαν Βουδούρη» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Βασιλική Μητροπούλου καθηγήτρια του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ.

Μιμήνα Πατεράκη ανθρωπολόγος, διδάσκουσα στο Τμήμα Ιστοριας, Αρχαιολογιας, Κοινωνικης Ανθρωπολογιας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Λαμπρογιάννης Πεφάνης (σε συνεργασία με τον Στέφανο Φευγαλά) δρ. Μουσικολογίας ΕΚΠΑ. Νίκος Πουλάκης εθνομουσικολόγος, ΕΔΙΠ του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, ΣΕΠ Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Σοφία Σβάρνα δρ. Εθνομουσικολογίας του ΕΚΠΑ. Θανάσης Τρικούπης αναπλ. καθηγητής, κοσμήτωρ της Σχολής Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Σμαρώ Χρυσοστόμου καθηγήτρια του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Για επικοινωνία: mousikospoudastirio@gmail.com, 6987-468264.