Τρίτη, 28 Ιουνίου 2022 11:53

Πέθανε ο Φιλιατρινός ζωγράφος Σωτήρης Γκαρδιακός

Γράφτηκε από τον

Έφυγε από το ζωή ο σημαντικός Φιλιατρινός ζωγράφος Σωτήρης Γκαρδιακός, γνωστός ως "Garsot", ο οποίος ζούσε στην Αμερική, αλλά πολύ συχνά επισκεπτόταν την περιοχή.

Γεννήθηκε στη Βάλτα Τριφυλίας το 1943 και μεγάλωσε στα Φιλιατρά. Ήταν απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών με μεταπτυχιακό στη γλυπτική από το Πανεπιστήμιο της Νοτίου Αφρικής στην Πρετόρια. Έργα του κοσμούν τα σαλόνια πολλών διασήμων.

 

Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή ο Μορφωτικός Σύλλογος Φιλιατρών «Πυρσός» ο οποίος τονίζει: «Ο Σωτήρης ήταν αγαπητός σε όλους, εξαιρετικός καλλιτέχνης παγκοσμίως και λάτρευε τα Φιλιατρά, την πόλη που μεγάλωσε. Ευγενικός, χαμογελαστός και δοτικός, όταν χρειαζόταν. Κάποια έργα του αξιόλογα είχε δωρίσει στον Πολιτιστικό Σύλλογο Βάλτας, εκεί όπου γεννήθηκε και τα οποία κοσμούν το σχολείο της Βάλτας. Πρόσφερε έργα του στον Δήμο Φιλιατρών το 2000, μαζί με άλλους Φιλιατρινούς ζωγράφους, όταν του ζητήθηκε να συμβάλει και αυτός στην κατασκευή του αγάλματος του πασίγνωστου Φιλιατρινής καταγωγής ζωγράφου του Καπιτωλίου, αειμνήστου Κωνσταντίνου Μπρουμίδη!

Έχουμε την τύχη να έχει δωρίσει στον σύλλογό μας δύο μοναδικά έργα του.

Θα τον θυμόμαστε με αγάπη πάντα!».


Κ.Μπ.