Τρίτη, 23 Ιουλίου 2013 16:08

Σπίτι μια κουβέρτα και τ’ αδέσποτα για φύλακες

Γράφτηκε από την

Σπίτι μια κουβέρτα και τ’ αδέσποτα για φύλακες

Με σπίτι μια... κουβέρτα και τ' αδέσποτα για φύλακες κοιμούνται κάθε νύχτα 3 πιτσιρίκια με τη μητέρα τους, στο χορτάρι, πίσω από τα παγκάκια της πλατείας Οθωνος.

Η εικόνα είναι οικεία στους θαμώνες του Ιστορικού Κέντρου, που εδώ και αρκετό καιρό βλέπουν πολύ αργά, μετά τα μεσάνυχτα, την κουβέρτα με τα 4 κεφαλάκια κι ένα παιδικό καρότσι. 

Αγνωστο ωστόσο παραμένει πού κοιμίζει η -τσιγγάνα πιθανότατα- μάνα τα παιδιά  της όταν βρέχει ή κάνει κρύο, αφού δεν υπάρχει κανένα αξιοπρεπές κατάλυμα για άστεγους στην Καλαμάτα. 

 

Η ανάγκη για τη δημιουργία ενώ κοινωνικού ξενώνα στην πόλη είναι ίσως πιο επίκαιρη από ποτέ. Αλλωστε, η δημιουργία του αποτελεί πάγιο αίτημα των κοινωνικών υπηρεσιών που αδυνατούν να αντιμετωπίσουν πλέον το πλήθος των περιστατικών λόγω της έλλειψης κοινωνικών δομών.