Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2013 22:34

Τέσσερις πυρκαγιές σήμερα στην Πελοπόννησο

Τέσσερις πυρκαγιές σήμερα στην Πελοπόννησο

Τέσσερις φωτιές εκδηλώθηκαν σήμερα το απόγευμα στην Πελοπόννησο, με την πρώτη να εκδηλώνεται στις 14.40 στον σκουπιδότοπο της Καραθώνας στην Αργολίδα.

 

Στο σημείο επιχειρούν 11 άνδρες της πυροσβεστικής με 4 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα με τη φωτιά πλέον να βρίσκεται σε ύφεση ενώ σημαντική ήταν και η συνδρομή 2 αεροσκαφών πεζετέλ που έκαναν ρίψεις νερού για ώρες.

Η δεύτερη φωτιά εκδηλώθηκε στις 16.20 στην θέση Ξερόβουνα Ταϋγέτου στην Μεσσηνία και βρίσκεται και αυτή σε ύφεση. Η πυρκαγιά που κατά πάσα πιθανότητα προκλήθηκε από κεραυνό καίει σε δυσπρόσιτη βραχώδη περιοχή του Ταϋγέτου και το δύσκολο έργο της κατάσβεσης έχουν αναλάβει 15 άτομα πεζοπόρο τμήμα της πυροσβεστικής, με την υποστήριξη 5 οχημάτων και 2 αεροσκάφη πεζετέλ που έκαναν ρίψεις νερού μέχρι και πριν από λίγη ώρα.

Η τρίτη φωτιά που είναι και η σοβαρότερη που βρίσκεται σε εξέλιξη εκδηλώθηκε στις 16.27 ανάμεσα στα χωριά Πετρί και Αηδόνια στη Νεμέα Κορινθίας. Η φωτιά που εξαπλώθηκε αστραπιαία καίει δασική έκταση με πουρνάρια κι εξελίσσεται κοντά στο χωριό Αηδόνια, χωρίς όμως να απειλεί άμεσα τον οικισμό. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στο σημείο είναι ισχυρότατες καθώς στη μάχη για τον έλεγχο της πυρκαγιάς έχουν ριχτεί 14 οχήματα και 38 πυροσβέστες από πολλούς νομούς της Πελοποννήσου. Επιχειρούν επίσης 14 άτομα πεζοπόρο τμήμα της πυροσβεστικής, 5 υδροφόρες των δήμων της περιοχής και συνέδραμαν στο έργο τους μέχρι να πέσει το σκοτάδι, 4 αεροσκάφη καναντέρ, 2 αεροσκάφη πεζετέλ και ένα ελικόπτερο.

Τέλος, στις 18.45 εκδηλώθηκε πυρκαγιά και στα Καρνεζέϊκα Αργολίδας, όπου η άμεση επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων περιόρισε γρήγορα το πύρινο μέτωπο και η φωτιά βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο.

 

Πηγή: paraskhnio.gr