Κυριακή, 07 Αυγούστου 2022 13:15

Καλαμάτα: Παραδόθηκε προσωρινά στην κυκλοφορία η οδός Αναγνωσταρά

Γράφτηκε από τον
Καλαμάτα: Παραδόθηκε προσωρινά στην κυκλοφορία η οδός Αναγνωσταρά

Παραδόθηκε το Σάββατο στην κυκλοφορία, προσωρινά, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί, μετά από σχεδόν 6 μήνες, το πολύπαθο τμήμα της οδού Αναγνωσταρά που υλοποιείται έργο ανάπλασης, μεταξύ της Κολοκοτρώνη και της 23ης Μαρτίου.

Η παράδοση έχει προσωρινό χαρακτήρα, καθώς οι κυβόλιθοι στο οδόστρωμα δεν έχουν τοποθετηθεί και συνεργεία του Δήμου Καλαμάτας έριξαν τσιμέντο και άσφαλτο, για να μπορεί να κυκλοφορηθεί ο δρόμος με ασφάλεια.

Το άνοιγμα του δρόμου είναι στοιχείο ανακούφισης, ωστόσο, επιβεβαιώνεται ότι πλέον στο βόρειο τμήμα της Αναγνωσταρά, το κοντινό προς το Ιστορικό Κέντρο, που είχε εμπορική δυναμική, σήμερα λίγα καταστήματα παραμένουν ανοιχτά και τα περισσότερα έχουν κλείσει.

Το σοβαρό ζήτημα που βρίσκεται σε εκκρεμότητα, είναι πότε και πως θα συνεχιστούν οι εργασίες για να μπουν οι κυβόλιθοι στο δρόμο και να ολοκληρωθεί το πολύπαθο τμήμα, αλλά και τι θα γίνει με τη συνέχιση και την ολοκλήρωση της ανάπλασης της Αναγνωσταρά μέχρι και τη Βαλαωρίτου.

Ο δήμαρχος Θαν. Βασιλόπουλος και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανδρ. Καραγιάννης έχουν δηλώσει ότι θα κινηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται από το νόμο, για την έκπτωση του εργολάβου, καθώς οι μεγάλες καθυστερήσεις δεν οφείλονται στις υπέρογκες ανατιμήσεις των υλικών, αλλά στην απροθυμία και την έλλειψη συνεννόησης με τον εργολάβο.

Τυπικά, όμως, το έργο έχει παράταση μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου, για άλλους 6 μήνες αναγκαστικά, λόγω του νέου νόμου της κυβέρνησης, σύμφωνα με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου, στις αρχές Ιουλίου.

Να υπενθυμίσουμε ότι το έργο προϋπολογισμού 850.000 ευρώ υλοποιείται με έκπτωση 47,23%, χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Πελοποννήσου, το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης και η προθεσμία υλοποίησής του ήταν 240 ημέρες (8 μήνες) από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης με τον ανάδοχο.


NEWSLETTER