Τρίτη, 09 Αυγούστου 2022 16:50

Διεθνής αναγνώριση για την Κιβωτό του Κόσμου

Γράφτηκε από την
Διεθνής αναγνώριση για την Κιβωτό του Κόσμου

Μια ακόμα διεθνή αναγνώριση για το έργο του έλαβε ο πατέρας Αντώνιος Παπανικολάου, εμπνευστής της “Κιβωτού”, και συγκεκριμένα για το γεωργικό σχολείο Βόλου της “Κιβωτού του Κόσμου”.

Πρόκειται για ένα καινοτόμο παιδαγωγικό-θεραπευτικό πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης το οποίο κατέκτησε το ευρωπαϊκό βραβείο GENE Global Education Award, που απονέμεται σε πέντε από τις πιο εμπνευσμένες πρωτοβουλίες παγκόσμιας εκπαίδευσης. Το γεωργικό σχολείο εστιάζει στην κατάρτιση των παιδιών που φιλοξενούνται στις δομές της “Κιβωτού”, δίνοντάς τους επαγγελματικά εφόδια για μετά την ενηλικίωσή τους.

Ο ιδρυτής της “Κιβωτού του Κόσμου” είναι ο εμπνευστής και του παραρτήματος στην Καλαμάτα “Κωνσταντίνος Ι. Καρέλιας”, το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Αύγουστο 2020. Σήμερα φιλοξενεί 15 παιδιά στον ξενώνα του, στο σπίτι του κτήματος στα Γιαννιτσάνικα που προσέφεραν στον οργανισμό οι κυρίες Μίνα Σπυροπούλου-Καρέλια και Ιωάννα Καρέλια και φέρει τιμητικά το όνομα του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καρέλια, συζύγου και πατέρα των δωρητριών. Τα αγόρια που φιλοξενεί αυτή την περίοδο η δομή στα Γιαννιτσάνικα είναι ηλικίας 4 ετών το μικρότερο και 11 ετών το μεγαλύτερο. Στο μέλλον θα μπορεί να εξυπηρετήσει περισσότερα παιδιά, καθώς σε εξέλιξη βρίσκονται από τον περασμένο Φεβρουάριο οι εργασίες ανακατασκευής του δεύτερου κτηρίου της δωρεάς των κυριών Μίνας Σπυροπούλου-Καρέλια και της κόρης της Ιωάννας Καρέλια. Στο δεύτερο κτήριο κατασκευάζονται 9 τετράκλινα υπνοδωμάτια σουίτες, με δικό τους λουτρό, στο οποίο θα διαμένουν 36 παιδιά μικρής ηλικίας. Στο κτήριο θα υπάρχει σαλόνι, κουζινάκι και γραφείο με ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Επίσης, με μέριμνα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ολοκληρώνεται και ένα γήπεδο μπάσκετ.

Αξίζει να σημειωθεί πως η δομή της Κιβωτού “Κωνσταντίνος Ι. Καρέλιας” είναι πάντα ανοιχτή προς όλους για εθελοντική εργασία. Οι καθημερινές ανάγκες, ειδικά μετά το άνοιγμα των σχολείων το Σεπτέμβριο, πολλαπλασιάζονται και η στήριξη και βοήθεια εθελοντών, καθώς και η προσφορά προϊόντων και τροφίμων είναι σημαντική για τη λειτουργία της δομής. Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 27210 60379 και το email: kivotoskalamata@gmail.com.


NEWSLETTER