Τετάρτη, 07 Σεπτεμβρίου 2022 22:10

Καλαμάτα: Εργα ύδρευσης στη Δράκου

Καλαμάτα: Εργα ύδρευσης στη Δράκου

Στην οδό Βαγγέλη Δράκου, μεταξύ Λεΐκων και Αγίου Γεωργίου, στο ύψος του 13ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, συνεχίζονται από τη Δευτέρα, οι εργασίες της β’ φάσης αντικατάστασης του παλιού δικτύου ύδρευσης στην πόλη, που υλοποιείται με εργολαβία της ΔΕΥΑΚ.

Για το λόγο αυτό έχει διακοπεί η κυκλοφορία τις πρωινές ώρες, στο συγκεκριμένο τμήμα.

Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι την Παρασκευή το αργότερο, για μην υπάρξουν προβλήματα με τη λειτουργία του σχολείου και τις μετακινήσεις των μαθητών, κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς την επόμενη εβδομάδα.

Οι εργασίες της β’ φάσης της ύδρευσης, όπως μας ενημέρωσε πρόσφατα ο γενικός διευθυντής της ΔΕΥΑΚ Μιχάλης Βασιλειάδης, διακόπηκαν τους μήνες του καλοκαιριού, για να μην αναστατωθεί η πόλη κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, καθώς η κίνηση είχε αυξηθεί στους περισσότερους δρόμους.

Με βάση την ίδια ενημέρωση, έχουν μείνει 2 περίπου χιλιόμετρα καινούργιου δικτύου και οι τελευταίες παρεμβάσεις θα γίνουν σε παραλιακά τμήματα, νότια της Κρήτης και ανατολικά της Φαρών, καθώς και στις οδούς Κιλκίς και Νέδοντος, μεταξύ Κροντήρη και 23ης Μαρτίου.

Να υπενθυμίσουμε ότι το έργο της β’ φάσης αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης (το συνολικό μήκος των νέων αγωγών ανέρχεται σε 24,624 χιλιόμετρα), προϋπολογισμού 2,5 εκ. ευρώ, χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα “Φιλόδημος” και υλοποιείται από την εταιρεία AGT Constructions με έκπτωση 31,99%.

Γ.Σ.