Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2022 21:50

Παρουσίαση βιβλίου του Λευτέρη Χαρωνίτη στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Παρουσίαση βιβλίου του Λευτέρη Χαρωνίτη στην Καλαμάτα

 

Παρουσίαση του βιβλίου του Λευτέρη Χαρωνίτη “Μια εποχή. Μνήμες… και σκέψεις σκόρπιες με τον Θόδωρο Αγγελόπουλο”, από τις εκδόσεις “Σύγχρονη Εποχή” θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Τετάρτη 8 το βράδυ, στο ξενοδοχείο Vista Marina, στη μαρίνα Καλαμάτας.

Η παρουσίαση γίνεται με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από το θάνατό του μεγάλου σκηνοθέτη.

Θα μιλήσουν οι Λευτέρης Χαρωνίτης, συγγραφέας του βιβλίου, σκηνοθέτης - σεναριογράφος, Γιώργος Μηλιώνης, μέλος του τμήματος Πολιτισμού της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και οι εκπρόσωποι της Κινηματογραφικής Λέσχης Καλαμάτας Βασίλης Παπαευσταθίου, πολιτικός μηχανικός και Αντώνης Σταυριανέας, χημικός.

Συντονίζει  ο Δημήτρης Οικονομάκος, στέλεχος του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλός Καλαμάτας.

Η έκδοση της “Σύγχρονης Εποχής” για τον Θόδωρο Αγγελόπουλο συμβάλλει, ώστε να φωτιστούν πλευρές της προσωπικότητας, αλλά και του ίδιου του έργου του μεγάλου σκηνοθέτη, προκειμένου να μην περιπέσει αυτή η δημιουργία στη λησμονιά.

Το βιβλίο του Λευτέρη Χαρωνίτη σε καμιά περίπτωση δεν έχει την πρόθεση να αποτελέσει μια τελική αποτίμηση του έργου του Θ. Αγγελόπουλου, ούτε να γίνει ένα ακόμα βιβλίο “αναμνήσεων”. Η βιωματική αφήγηση των γεγονότων, αλλά και η περιγραφή του ίδιου του Θ. Αγγελόπουλου από τον Λευτέρη Χαρωνίτη - σε μια σκηνοθέτη προς σκηνοθέτη προσέγγιση - έχει ξεχωριστή αξία, γιατί βοηθάει και αυτή από την πλευρά της στην ανάδειξη πληροφοριών σε σχέση με το πλαίσιο που δημιούργησε ο Θ. Αγγελόπουλος, ενταγμένη στο φόντο και των ιστορικών γεγονότων του 20ού αιώνα και των ιδιαίτερων εξελίξεων που δρομολογούνταν στο χώρο των δημιουργών του κινηματογράφου.


NEWSLETTER