Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2022 22:00

Ομάδες για γονείς στο ΚΕΠΕΠΨΥ Μεσσηνίας

Ομάδες για γονείς στο ΚΕΠΕΠΨΥ Μεσσηνίας

Ομάδες για γονείς μαθητών δημοτικού και εφήβων πρόκειται να υλοποιήσει το Κέντρο Πρόληψης Μεσσηνίας – ΚΕΠΕΠΨΥ τον προσεχή Οκτώβριο.

Η ομάδα γονέων με παιδιά στο δημοτικό θα υλοποιηθεί διαδικτυακά από 18 Οκτωβρίου έως 22 Νοεμβρίου και η ομάδα γονέων με παιδιά στην εφηβεία δια ζώσης στο χώρο του ΚΕΠΕΠΨΥ. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται καθημερινά μέχρι και την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου, στο τηλ. του Κέντρου Πρόληψης: 27210 84009 από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι, ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.
Το Κέντρο Πρόληψης Μεσσηνίας σταθερά κάθε χρόνο εστιάζει στη στήριξη των γονέων υλοποιώντας ομάδες, σεμινάρια και ενημερωτικές συναντήσεις. Η ανάγκη στήριξης των γονέων είναι άλλωστε μια διαχρονική ανάγκη. Καθώς τα παιδιά περνούν από το ένα στάδιο ανάπτυξης στο άλλο, οι καθημερινές απαιτήσεις του γονεϊκού ρόλου αλλάζουν διαρκώς και οι γονείς ακατάπαυστα καλούνται να προσαρμόζονται αποτελεσματικά.

ΣΥΝΘΕΤΟ ΤΟ ΓΟΝΕΪΚΟ ΕΡΓΟ

Τα τελευταία χρόνια η κοινωνικοοικονομική και η υγειονομική κρίση επηρέασαν καθοριστικά τη δομή και την λειτουργία της οικογένειας. Κατ’ επέκταση παρατηρήθηκαν οι συνέπειες  των παραπάνω στη συμπεριφορά και την ψυχοσύνθεση των παιδιών και κατά συνέπεια στους ίδιους τους γονείς που καλούνται να επιτελέσουν ένα σύνθετο έργο: να ασκήσουν τον γονεϊκό τους ρόλο μέσα από μια σχέση που να δίνει ασφάλεια και σταθερότητα στα παιδιά. Μέσα στις ομάδες οι γονείς, δουλεύοντας με βιωματικό τρόπο, δηλαδή με συζήτηση σε μικρές ομάδες, μελετούν περιπτώσεις και αλληλεπιδρούν με τους άλλους γονείς, αλλά και με τους συντονιστές οι οποίοι είναι επαγγελματίες ψυχικής υγείας με πολυετή εμπειρία.

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ

Η ομάδα στην οποία μπορούν να συμμετέχουν γονείς με παιδιά που φοιτούν στο δημοτικό σχολείο θα πραγματοποιεί τις συναντήσεις της διαδικτυακά κάθε Τρίτη από 18 Οκτωβρίου έως 22 Νοεμβρίου 10 το πρωί με 12 το μεσημέρι. Αντίστοιχα η ομάδα στην οποία μπορούν να συμμετέχουν γονείς με παιδιά εφηβικής ηλικίας θα πραγματοποιεί τις συναντήσεις της δια ζώσης κάθε Τετάρτη από 12 Οκτωβρίου έως 16 Νοεμβρίου 6 το απόγευμα με 8 το βράδυ. Οι συναντήσεις θα γίνονται στο χώρο του ΚΕΠΕΠΨΥ, Χρυσοστόμου Σμύρνης 56, Καλαμάτα.

Ο αριθμός συμμετεχόντων είναι περιορισμένος. Για περισσότερες πληροφορίες στο email prolipsimes@gmail.com.

Ν.Κ.