Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2022 19:06

Απομακρύνθηκε κατασχεμένο σκάφος από το λιμάνι Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Ένα ακόμα κατασχεμένο σκάφος απομακρύνθηκε χθες από το λιμάνι της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Όπως γνωστοποιεί με ανακοίνωσή του το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας, πρόκειται για τη θαλαμηγό “White angel” που φυλασσόταν μπροστά από το πολυκατάστημα παιχνιδιών στο λιμάνι και απομακρύνθηκε “κατόπιν συντονισμένων ενεργειών της Υπηρεσίας μας”. Θυμίζουμε ότι πέρυσι το Μάιο το εν λόγω πολυεστερικό σκάφος είχε μπάσει νερά και έγινε απάντληση για να μην βυθιστεί. Μετά από αυτό η οικεία λιμενική αρχή είχε ξεκινήσει αλληλογραφία με τον ΟΔΔΥ Πάτρας και την τελωνειακή αρχή της πόλης, ώστε να απομακρυνθεί από το νερό πριν καταλήξει μισοβυθισμένο ή στον πάτο του λιμανιού. Επίσης, είχαν γίνει και όλες εκείνες οι ενέργειες για να αποφευχθεί πέρα από τη βύθισή του και το ενδεχόμενο ρύπανσης, με την τοποθέτηση προληπτικά πλωτού αντιρρυπαντικού φράγματος.
Το “White angel” τελικά βγήκε σε πλειστηριασμό από τη Διεύθυνση Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού και κατακυρώθηκε σε νέο ιδιοκτήτη -ο οποίος μετά από συνεννόηση με το Λιμεναρχείο και την τοπική μαρίνα φρόντισε για τη ρυμούλκηση και απομάκρυνσή του, προκειμένου να ανελκυστεί για να γίνουν εργασίες συντήρησης και επισκευής. Αύριο αναμένεται να απομακρυνθεί και το πλωτό αντιρρυπαντικό φράγμα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η λιμενική αρχή Καλαμάτας έχει ζητήσει από τον ΟΔΔΥ Πάτρας να προχωρήσει τις διαδικασίες για τον εκπλειστηριασμό και την απομάκρυνση των δύο τελευταίων κατασχεμένων σκαφών, που έχουν απομείνει στο λιμάνι και είχαν χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά παράτυπων μεταναστών.       
Ν.Κ.