Παρασκευή, 04 Νοεμβρίου 2022 12:45

Ελεγχος καταλληλότητας του νερού στη Βελίκα

Γράφτηκε από τον

Το νερό ύδρευσης στη Βελίκα ελέγχει ξανά αυτές τις μέρες η ΔΕΥΑ Μεσσήνης, για να επιβεβαιώσει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα καταλληλότητας.

Η ανάγκη για επανέλεγχο προέκυψε, μετά από ανάλυση ιδιωτικού εργαστηρίου για λογαριασμό συνεταιριστικής επιχείρησης στο δίκτυο ύδρευσης της περιοχής, που προκαλεί προβληματισμό, καθώς βρέθηκαν τιμές εκτός ορίων.

Για την ανάλυση αυτή ενημερώθηκε η ΔΕΥΑΜ και για να ξεκαθαρίσει η κατάσταση, αυτές τις μέρες, το πιθανότερο την Κυριακή, το πιστοποιημένο ιδιωτικό εργαστήριο με το οποίο συνεργάζεται, θα κάνει νέα δειγματοληψία από συγκεκριμένο σημείο του δικτύου, με τη διαδικασία και τον τρόπο που προβλέπεται.

Από τη ΔΕΥΑΜ μας ενημέρωσαν ότι σε όλα τα χωριά του δήμου γίνεται μία ανάλυση - δειγματοληψία το χρόνο, τουλάχιστον, και η τελευταία στη Βελίκα έγινε τον περασμένο Ιούλιο, επιβεβαιώνοντας την καταλληλότητα του νερού.

Ωστόσο, χθες ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Μεσσήνης, όταν ρωτήθηκε σχετικά, για ανάλυση που δείχνει πρόβλημα, απάντησε ότι “δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, πρόκειται μάλλον για παραπληροφόρηση”.

Γ.Σ.