Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2022 17:00

ΠΑΜΕ κατά Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας

ΠΑΜΕ κατά Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας

Την πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας ότι “επιχειρεί να αλλοιώσει τους συσχετισμούς μπροστά στις επερχόμενο συνέδριο”, καταγγέλλουν τα σωματεία του ΠΑΜΕ.

Το Συνδικάτο Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Μεσσηνίας αναφέρει ότι “από την μια, η πλειοψηφία της διοίκησης (ΝΔ με πατερίτσα ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ) έγραψε με fast track διαδικασίες ένα νέο σωματείο, με επωνυμία ‘Σύλλογος εργαζομένων στο εμπόριο και την παροχή υπηρεσιών περιφέρειας Πελοποννήσου”. Ένα σωματείο ‘φάντασμα’ ουσιαστικά, το οποίο σε μόλις 10 μέρες από την ίδρυση του εμφανίζει 500 μέλη, ενώ η μόνη δημόσια μαζική του εμφάνιση είναι η γενική συνέλευση που έκανε με 2 άτομα (!!). Από την άλλη, για 10 μήνες καθυστερούσαν, και εν τέλει με εισήγηση του γραμματέα (ΣΥΡΙΖΑ) αρνήθηκαν να εγγράψουν το Συνδικάτο Τροφίμων - Ποτών. Κυνήγησαν δικαστικά από την ίδρυση του ένα αγωνιστικό συνδικάτο, που έχει αναπτύξει δράση και παρέμβαση σε μεγάλα εργοστάσια του νομού μας όπου επικρατούν δύσκολες συνθήκες δουλειάς. Που έχει καταγγείλει εργατικά ατυχήματα, απολύσεις, την πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ και έχει μπει μπροστά σε μια σειρά απεργιακούς αγώνες τον τελευταίο χρόνο”.

Το σωματείο υποστηρίζει πως “η πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΚ Καλαμάτας είναι επιλεκτική! Διευκολύνει μόνο τα σωματεία που ο μόνος σκοπός τους είναι η εκλογή αντιπροσώπων για να διατηρείται ο συσχετισμός υπέρ της. Δεν θέλουν τα σωματεία όργανα συσπείρωσης, πάλης και παρέμβασης των εργαζομένων. Θέλουν σωματεία δεξαμενές ψήφων για να εκλέγονται ‘αργόμισθοι’ στο ΔΣ του ΕΚ”.

Καταλήγοντας, το σωματείο αναφέρει πως “το Εργατικό Κέντρο πρέπει να είναι κέντρο αγώνα των εργαζομένων και όχι «παραμάγαζο» της κυβέρνησης και της εργοδοσίας”.