Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2022 08:52

Η Καλαμάτα σε εκδήλωση προσέλκυσης ψηφιακών νομάδων

Γράφτηκε από την
Η Καλαμάτα σε εκδήλωση προσέλκυσης ψηφιακών νομάδων

 

Στο 1ο Work from Greece Summit συμμετείχε και η πόλη της Καλαμάτας για την πρωτοβουλία www.workfromkalamata.gr, που σκοπεύει στην προσέλκυση ψηφιακών νομάδων στην περιοχή της Μεσσηνίας, προς ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και ανάπτυξης.

Στο συνέδριο που διοργάνωσε η Marketing Greece, μεταξύ των επιχειρηματιών που καλέστηκαν γιατί εξειδικεύονται στον τομέα των digital nomads, ήταν και η Νέλλη Κουβελάκη, πρόεδρος της Κοιν.Σ.Επ “ΦΑΟΣ” και διευθύντρια του “House by Phaos”. Στο 1ο Work from Greece Summit συμμετείχαν ακόμη εκπρόσωποι της κεντρικής διοίκησης, της αυτοδιοίκησης, του επιχειρείν  και φορέων, καταθέτοντας ο καθενας για τον τομέα    του προτάσεις και συμπεράσματα για μια συνολική στρατηγική σε επίπεδο χώρας και προορισμών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μεσσηνία είναι ανάμεσα στις περιοχές που διαθέτει τις απαραίτητες προϋποθέσεις και φιλοξενεί ήδη digital nomads. Όμως απαιτείται συνένωση των φορέων, πλήρη ενημέρωσή τους για το θέμα και συγκεκριμένο πλάνο σχεδιασμού για απτά αποτελέσματα.

Πιο αναλυτικά, το φαινόμενο των digital nomads, οι προοπτικές ανάπτυξης που προσφέρουν στην Ελλάδα αλλά και οι ευκαιρίες που προκύπτουν για τον ελληνικό τουρισμό ήταν το κεντρικό θέμα του πρώτου workfromgreece.gr Summit της Marketing Greece, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη, στο Impact Hub Athens.

Μια σειρά συζητήσεων που έθεσαν στο επίκεντρο τη δυναμική και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει η χώρα, ανέλυσαν ολιστικά το περιβάλλον και το οικοσύστημα των ψηφιακών νομάδων και κατέληξαν στην κοινή παραδοχή ότι η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να διεκδικήσει μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού των digital nomads και remote workers.

Στην έναρξη της εκδήλωσης η Ιωάννα Δρέττα, CEO της Marketing Greece μίλησε για τον «1 χρόνο παρουσίας του workfromgreece.gr, της πρωτοβουλίας της Marketing Greece, που απευθύνει ανοικτή πρόσκληση στη διεθνή κοινότητα των digital nomads και καλεί το κοινό στην Ελλάδα για να μετατρέψει τη ζωή στο γραφείο σε εμπειρία ζωής».

Στο πρώτο session οι Βασίλης Κικίλιας, υπουργός Τουρισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης, υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για θέματα ψηφιακής διακυβέρνησης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Σταύρος Αρναουτάκης, περιφερειάρχης Κρήτης και Κώστας Μπακογιάννης, δήμαρχος Αθηναίων, τοποθετήθηκαν για τις πολιτικές και δράσεις που σχεδιάζουν.

Εν συνεχεία οι Ιάσων Τσάκωνας, Managing Director OLIAROS Property Development, Ευγένιος Δενδρινός, Real Estate Director ΤΕΜΕΣ, Παναγιώτης Καραμπίνης, Managing Director Endeavor και Δημήτρης Μανιάτης, CEO Upstream ανέλυσαν τις προοπτικές ανάπτυξης των προορισμών και της προσέλκυσης ταλέντων, καθώς και τις νέες τάσεις που επικρατούν στην αγορά εργασίας.

Τη σκυτάλη πήραν οι Doers, επιχειρηματίες και πρωτοβουλίες, που εξειδικεύονται στον τομέα των digital nomads. Σε αυτό το session οι συμμετέχοντες επικεντρώθηκαν στις προϋποθέσεις προσέλκυσης του συγκεκριμένου κοινού, δίνοντας έμφαση στην αξία της επαφής και της συνύπαρξης τόσο με άλλους ψηφιακούς νομάδες όσο και με τις τοπικές κοινωνίες.

Τέλος, οι digital nomads Jerome Bajou, Haz Memon και Imran Alimohammed μοιράστηκαν με το κοινό την προσωπική τους εμπειρία στην Ελλάδα, σημαντικές γνώσεις και πολύτιμο inside info για τα ζητούμενα και τις προτιμήσεις των ψηφιακών νομάδων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER