Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2022 19:52

Ένταση και καταγγελίες για τη ΔΕΥΑΚ

Γράφτηκε από την
Ένταση και καταγγελίες για τη ΔΕΥΑΚ

Σε κλίμα έντασης κι εκατέρωθεν καταγγελιών, το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας ενέκρινε κατά πλειοψηφία την τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας της ΔΕΥΑΚ.

Στη συνεδρίαση επιβεβαιώθηκε το εμφυλιοπολεμικό κλίμα στην επιχείρηση, οι κακές σχέσεις της διοίκησης, της διεύθυνσης με το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας.

Η πρόεδρος του σωματείου Σταυρούλα Στραβάκου που είχε στείλει εξώδικο και στο Δημοτικό Συμβούλιο, κατήγγειλε την έλλειψη διαλόγου, την αγνόηση του ρόλου του σωματείου από τη διοίκηση της ΔΕΥΑ, τη μη εφαρμογή της επιχειρησιακής σύμβασης και του κανονισμού λειτουργίας και την προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων του σωματείου από τα διευθυντικά στελέχη.

Ο δήμαρχος και πρόεδρος της επιχείρησης Θανάσης Βασιλόπουλος κατηγόρησε το σωματείο κι επέρριψε ευθύνες προσωπικά στην πρόεδρο για το κακό κλίμα και για τα εξώδικα που έστειλε και στη διοίκηση της ΔΕΥΑΚ, χωρίς πρώτα να ενημερώνει για τα αιτήματα. Ανέφερε ότι με τον νέο οργανισμό η επιχείρηση προσαρμόζεται στη λειτουργία του δήμου και πως διατηρούνται οι 110 οργανικές θέσεις.

Ο γενικός διευθυντής της επιχείρησης Μιχάλης Βασιλειάδης που κλήθηκε από τον δήμαρχο κατά τη συζήτηση του θέματος κι έσπευσε στη συνεδρίαση, αποκάλυψε ότι όταν αυτός και η οικονομική διευθύντρια προσπάθησαν να κάνουν έλεγχο στην αποθήκη, υπήρξε αντίδραση από τον αποθηκάριο και το σωματείο, που κάλεσαν την Αστυνομία, τη ΔΙΑΣ για να τους συλλάβει!

Σύμβουλοι της μειοψηφίας ζήτησαν να επέλθει ειρήνευση, να υπάρξει εξαντλητικός διάλογος για να φύγει κάθε σκιά και πρότειναν να αναβληθεί η έγκριση της τροποποίησης, να επανέλθει το θέμα στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ και να επιστρέψει, ενώ άλλοι επέρριψαν ευθύνες στον δήμαρχο κι έκαναν λόγο για ρεβανσιστική διάθεση απέναντι στο σωματείο.

Η δημοτική αρχή δεν δέχθηκε την αναβολή και η τροποποίηση πέρασε με 19 ψήφους υπέρ (υπερψήφισαν και 2 παριστάμενοι σύμβουλοι της παράταξης Μαρ. Οικονομάκου) και 11 κατά.


NEWSLETTER