Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2022 08:48

Καλαμάτα: Αχαρτογράφητο υπόγειο καλώδιο ρεύματος στην Κολοκοτρώνη - Από τύχη αποφεύχθηκε εργατικό δυστύχημα

Καλαμάτα: Αχαρτογράφητο υπόγειο καλώδιο ρεύματος στην Κολοκοτρώνη - Από τύχη αποφεύχθηκε εργατικό δυστύχημα

 

Από καθαρή τύχη δεν σημειώθηκε εργατικό δυστύχημα, χθες το μεσημέρι, στο εργοτάξιο της ανάπλασης της οδού Κολοκοτρώνη, στο κέντρο της Καλαμάτας.

Τα δύο άτομα που εργάζονταν στο έργο, “έπεσαν” πάνω σε αχαρτογράφητο υπόγειο καλώδιο χαμηλής τάσης της ΔΕΗ που είχε ρεύμα. Το ευτύχημα ήταν πως το καλώδιο με το ρεύμα “ανακάλυψε” η τσάπα του μηχανήματος (JCB), ενώ αν η “ανακάλυψη” γινόταν με το κομπρεσέρ (υπήρχε ακριβώς δίπλα κι εργασίες πραγματοποιούνταν και με αυτό), ο χειριστής του θα έχανε τη ζωή του.

Ο ανάδοχος του έργου που διαμαρτυρήθηκε για σκόρπια, αχαρτογράφητα κι επικίνδυνα δίκτυα ρεύματος και άλλων οργανισμών κοινής ωφέλειας, ειδοποίησε τη ΔΕΗ και συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ έσπευσε στο σημείο αυτό της Κολοκοτρώνη, ψάχνοντας να βρει πού ακριβώς πηγαίνει το καλώδιο και ποια είναι η χρησιμότητά του. Μάλιστα, για να μη συμβεί κάτι απρόοπτο, χρειάστηκε να κόψει το ρεύμα απροειδοποίητα, για κάποιο διάστημα, μπροστά από το κτήριο των Αλεξανδρακείων Κληροδοτημάτων με τα καταστήματα και τα γραφεία, προκαλώντας τις διαμαρτυρίες καταστηματαρχών που εργάζονταν για να εξυπηρετήσουν πελάτες τους και αναγκάστηκαν να διακόψουν την εργασία τους.

Γ.Σ.