Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2010 02:34

Τελευταία βόλτα για σπουδάστρια κομμωτικής, και άλλα 4 τραυματισμένα κορίτσια σε τροχαίο στο Αλμυρό

Γράφτηκε από την

Ενα νεαρό κορίτσι έχασε τη ζωή του και 4 ακόμα τραυματίστηκαν όταν η βόλτα τους με αυτοκίνητο κατέληξε σε τραγωδία. To τραγικό δυστύχημα έγινε προχθές το μεσημέρι στο Αλμυρό Καλαμάτας όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε μια 17χρονη έπεσε σε μαντρότοιχο στο ρεύμα προς Καλαμάτα, στη στροφή του βενζινάδικου.

Νεκρή είναι η Μαρία Παν. Κωνσταντοπούλου, 18 ετών, σπουδάστρια στο Τμήμα Κομμωτικής του ΟΑΕΔ Καλαμάτας. Σοβαρά τραυματισμένη είναι η 17χρονη αδερφή της, η οποία έχει διακομισθεί και νοσηλεύεται στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης. Στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύεται και η 15χρονη αδερφή της οδηγού η οποία μαζί με μια ακόμα 17χρονη νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας πιο ελαφρά τραυματισμένες.

Χθες το πρωί τόσο στις Σχολές Μαθητείας του ΟΑΕΔ, όπου φοιτούσε η άτυχη Μαρία, όσο και στο 2ο ΕΠΑΛ, όπου φοιτούν τα άλλα 4 κορίτσια, το κλίμα ήταν πολύ βαρύ. Καθηγητές και μαθητές πενθούσαν για το χαμό της Μαρίας και αγωνιούσαν για την υγεία των 4 κοριτσιών.

Οι συνθήκες του δυστυχήματος ήταν βασικό αντικείμενο συζήτησης χθες στις παρέες των συμμαθητών τους.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το αυτοκίνητο που οδηγούσε η 17χρονη ανήκει σε έναν 39χρονο γνωστό της, ο οποίος συνελήφθη μετά το δυστύχημα επειδή της το έδωσε χωρίς να έχει δίπλωμα. Οι 5 φίλες ξεκίνησαν για μια βόλτα με το αυτοκίνητο μέχρι το Αλμυρό. Σύμφωνα με όσα λέγονται, πήγαν μέχρι το "Messinian Bay", όπου γύρισαν προς Καλαμάτα. Λίγα όμως μέτρα μετά, στη στροφή μετά το βενζινάδικο, τα γέλια της κοριτσίστικης παρέας έσβησαν. Το αυτοκίνητο βγήκε από το δρόμο προς τα δεξιά, έπεσε σε μαντρότοιχο και το ένα κορίτσι το έβγαλαν νεκρό λίγη ώρα αργότερα οι διασώστες.

Αρκετοί κάτοικοι κι επαγγελματίες της περιοχής πετάχτηκαν στο δρόμο ακούγοντας το δυνατό θόρυβο και προσπάθησαν να βοηθήσουν τα κορίτσια, μαζί με τους αστυνομικούς, τους πυροσβέστες και τους διασώστες του ΕΚΑΒ που έφτασαν στον τόπο του δυστυχήματος. Λίγη ώρα αργότερα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας κατέφτασαν φίλοι, γνωστοί και συγγενείς των κοριτσιών και έμαθαν τα άσχημα νέα.