Κυριακή, 08 Σεπτεμβρίου 2013 07:26

Γαργαλιάνοι: Γκρεμίστηκαν όλες οι παράγκες στο λατομείο

Γράφτηκε από τον

Ολοκληρώθηκε προχθές η επιχείρηση καθαρισμού του χώρου του παλιού λατομείου στους Γαργαλιάνους με το γκρέμισμα και την απομάκρυνση των παραγκών που είχαν στήσει εκεί μετανάστες που ζουν και εργάζονται στην περιοχή.

Παράλληλα καθαρίστηκε και ο χώρος από τους σωρούς των σκουπιδιών, καθώς είχε μετατραπεί σε μια μικρή χωματερή. Συνολικά κατεδαφίστηκαν 15 τέτοιες παράγκες, ενώ από τις προηγούμενες μέρες οι μετανάστες που έμεναν εκεί είχαν ειδοποιηθεί και είχαν απομακρυνθεί.

Σε δήλωσή του για την επιχείρηση που έγινε στην περιοχή ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Γαργαλιάνων Ανδρέας Ματθιουδάκης σημείωσε χαρακτηριστικά: "Σήμερα ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός του παλιού λατομείου στη θέση Αμμος. Καταστράφηκαν όλες οι παράγκες (στο σύνολο 15)  που είχαν δημιουργήσει παράνομα οι αλλοδαποί. Είχαν μετατρέψει το χώρο σε ένα σκουπιδότοπο με εστίες μολύνσεως και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κινδυνεύει η υγεία των πολιτών. Το συνεργείο του δήμου με τη συνεργασία του Αστυνομικού Τμήματος Γαργαλιάνων κατάφεραν με επιτυχία να καθαρίσουν το χώρο και να τους απομακρύνουν".

Κ.Μπ.