Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2023 16:30

Κλειστό χθες το Ιατρείο Λογγάς

Κλειστό χθες το Ιατρείο Λογγάς

Κλειστό ήταν χθες το πρωί, το Περιφερειακό Ιατρείο Λογγάς, χωρίς καμία ενημέρωση, με αποτέλεσμα κάτοικοι της περιοχής να μην λάβουν τις υπηρεσίες υγείας που ήθελαν και να ταλαιπωρηθούν.

Για το γεγονός αυτό δεχθήκαμε διαμαρτυρίες από κατοίκους που επικοινώνησαν με την 6η ΥΠΕ για να διαμαρτυρηθούν και πήραν την απάντηση πως η Υγειονομική Περιφέρεια δεν γνώριζε τον λόγο που ήταν κλειστό.

Οι διαμαρτυρόμενοι μας επεσήμαναν τον αγώνα που κάνει η ΝΑ Πυλία και την πρόσφατη μεγάλη συγκέντρωση φορέων και κατοίκων στο Γυμνάσιο Λογγάς, όπου ζήτησαν άμεσα στελέχωση και λειτουργία σε 24ωρη βάση του Κέντρου Εφημερίας Λογγάς, με τη παρουσία ασθενοφόρου και την υλοποίηση της ειλημμένης απόφασης, ΦΕΚ 1755 του 2007, για τη δημιουργία Κέντρου Υγείας στο Άγιο Ανδρέα.

“Τη στιγμή που παλεύουμε για τη δημιουργία του Κέντρου Υγείας, που είναι απαραίτητο για την υγειονομική κάλυψη της ευρύτερης περιοχής, δεν έχουμε ούτε το αυτονόητο, το Περιφερειακό Ιατρείο να λειτουργεί”, μας σημείωσαν χαρακτηριστικά και υπενθύμισαν πως “το Κέντρο Εφημερίας Λογγάς δεν εφημερεύει 12 ημέρες τον μήνα”.

Γ.Σ.