Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2023 19:18

Στα λευκά "ντύθηκε" ο Ταΰγετος

Γράφτηκε από την
Στα λευκά "ντύθηκε" ο Ταΰγετος

 

Στα λευκά από το χιόνι έχουν ντυθεί από σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες, οι ορεινές περιοχές του Δήμου Καλαμάτας και κυρίως τα χωριά του Ταϋγέτου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον δήμο, από το πρωί σημειώνεται σταθερή χιονόπτωση στις ορεινές περιοχές του δήμου. Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Ζαφειρόπουλος βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με τους προέδρους των ορεινών κοινοτήτων και παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου, ώστε όπου απαιτηθεί να υπάρξει παρέμβαση, είτε με την αποστολή μηχανημάτων για το άνοιγμα των δρόμων, είτε με ότι άλλο χρειαστεί.

Στον Ταΰγετο ιδιαίτερα σε Αλαγονία, Αρτεμισία, Πηγές και Νέδουσα υπάρχει αρκετό χιόνι, όπως επίσης σε Λαδά και Καρβέλι, από την μονή Δήμιοβας και ψηλότερα, όπου έχει σημειωθεί χιονόπτωση.

Η μία αλατιέρα του δήμου επιχειρεί, με οδηγό τον πρόεδρο της Κοινότητας Αλαγονίας Γιώργο Καζάκο. Επίσης, συνδράμει με αλατιέρα η Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών 4Χ4.

Στην Πολιανή, όπου υπάρχει σε ετοιμότητα η δεύτερη αλατιέρα του δήμου, με οδηγό τον εθελοντή Παναγιώτη Σπυρόπουλο, χιονίζει από το πρωί όπως και στα ορεινά διαμερίσματα της Δ.Ε. Αρφαρών.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας, αναμένεται σύντομα ύφεση των φαινομένων στην περιοχή μας, όμως λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών οι πολίτες πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση λόγω πιθανού παγετού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER