Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2023 20:40

"Ανυπότακτα Φιλιατρά" κατά τοποσοβινισμού

"Ανυπότακτα Φιλιατρά" κατά τοποσοβινισμού

Για σοβινισμό του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας και του Μορφωτικού - Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κυπαρισσίας, απονέμοντας ταυτόχρονα στο δήμαρχο Τριφυλίας τον τίτλο του βασιλιά Καρνάβαλου για το 2023, μιλούν τα «Ανυπότακτα Φιλιατρά». Αιτία η αποκριάτικη εκδήλωση που θα γίνει μία μέρα πριν το Καρναβάλι των Φιλιατρών.

Χαρακτηριστικά σε κείμενό τους με τίτλο «Ποιος είναι ο βασιλιάς Καρνάβαλος;» αναφέρουν: «Συνδημότες του Εμπορικού Συλλόγου και του ΜΕΣΚ της όμορης πόλης και έδρας του καλλικρατικού Δήμου Τριφυλίας, ο τοποσοβινισμός σας ακόμα μια φορά σάς θόλωσε τα μυαλά! Διοργανώνετε την «1η Ποδαράτη Κυπαρισσίας», η οποία σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή σας είναι μια καθαρή «αποκριάτικη παρέλαση», μία μέρα πριν το φημισμένο και καταξιωμένο Καρναβάλι της πόλης των Φιλιατρών. Ερωτούμε ευθέως: Αποτελεί ή όχι αυτό μία κίνηση αντιπερισπασμού απέναντι στο για πολλά χρόνια γνωστό καρναβάλι του τόπου μας; Που η διάδοσή του ξεπερνά ακόμη και τα όρια της Τριφυλίας και δέχεται επισκέπτες από πολλά άλλα μέρη;

Εδώ θα καταγγείλουμε φυσικά την άθλια για ακόμη μια φορά δρομολόγηση της απόπειρας κατάργησης -εμμέσως πλην σαφώς- του Φιλιατρινού Καρναβαλιού, εκ μέρους της δημοτικής αρχής Τριφυλίας (Ανόδου και συνεργατών). Για πρώτη φορά στα χρονικά του το Φιλιατρινό Καρναβάλι δεν το διοργανώνει η τοπική κοινωνία των Φιλιατρών (Κοινοτικό Συμβούλιο μαζί με τους πολιτιστικούς συλλόγους και συλλόγους γονέων των Φιλιατρών). Με απόφαση της δημοτικής αρχής ορίστηκε καρναβαλική επιτροπή, στην οποία συμμετέχουν και αλλότρια μέλη, εκπρόσωποι συλλογικοτήτων εκτός Φιλιατρών, με αποτέλεσμα την αλλοίωση του τοπικού χρώματος του Καρναβαλιού των Φιλιατρών και την εν τέλει υποβάθμισή του. Ανωτέρω αναφέρθηκαν και τα νέα δεδομένα, που υποδηλώνουν σχέσεις συνύφανσης και εξυπηρέτησης αλλότριων προς τα Φιλιατρά συμφερόντων.

Τα «Ανυπότακτα Φιλιατρά» σταθερά και αμετακίνητα στηρίζουν πάντοτε τα συμφέροντα τούτης της χειμαζόμενης πόλης, των Φιλιατρών. Μιας πόλης που οι καλλικρατικές πολιτικές αποψίλωσαν από υπηρεσίες και που σήμερα η μικροπολιτική και τα ψηφαλάκια ενόψει προεκλογικής περιόδου χαντακώνουν για άλλη μια φορά τα Φιλιατρά εις όφελος της μητροπολιτικής έδρας. Καλλικρατικότερος του Καλλικράτη ο Φιλιατρινός δημοάρχοντας! Που αν και δεν φιλοδοξεί, του απονέμουμε τον τίτλο του βασιλιά Καρνάβαλου 2023!

Στηρίζουμε το Καρναβάλι των Φιλιατρών. Στηρίζουμε την παράδοση. Επιστροφή στο αυτοδιοίκητο για την κάθε περιοχή. Είναι δίκαιο και θα γίνει πράξη».