Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2023 14:12

Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας: Διοικητής ο αντιπύραρχος Παπανικολάου - Υποδιοικήτρια η επιπυραγός Μπομπόνη

Γράφτηκε από την
Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας: Διοικητής ο αντιπύραρχος Παπανικολάου - Υποδιοικήτρια η επιπυραγός Μπομπόνη

Ο αντιπύραρχος Παναγιώτης Παπανικολάου ανέλαβε τα καθήκοντα του διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας, ενώ η επιπυραγός Σοφία Μπομπόνη είναι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει υποδιοικήτρια στην εν λόγω Υπηρεσία.

Ο νεοπροαχθείς στο βαθμό του αντιπυράρχου Παναγιώτης Παπανικολάου ήδη εκτελούσε χρέη διοικητή στην ΠΥ Καλαμάτας μετά την αναβάθμιση του πυράρχου Θανάση Κατσαφάδου, που ανέλαβε διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Μεσσηνίας.

Ο αντιπύραρχος Παναγιώτης Παπανικολάου γεννήθηκε το 1975 στην Αυστραλία. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών. Κατετάγη στο Πυροσβεστικό Σώμα το 1998 και αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας με το βαθμό του ανθυποπυραγού το 2005. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών του Τμήματος “Γεωγραφία και Εφαρμοσμένη Γεωπληροφορική”, με κατεύθυνση “Εφαρμοσμένη Γεωπληροφορική στη Διαχείριση Φυσικού Περιβάλλοντος και Κινδύνων”, του Τμήματος Γεωγραφίας του Πανεπιστήμιου Αιγαίου. Κατέχει πτυχίο Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης Αξιωματικών Π.Σ. και πτυχίο Εκπαίδευσης για αντιμετώπιση ΧΒΡΠ (Χημικά, Βιολογικά, Ραδιολογικά, Πυρηνικά) περιστατικών. Έχει άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας (Proficiency).

Η επιπυραγός Σοφία Μπομπόνη γεννήθηκε το 1977 στην Καλαμάτα. Είναι έγγαμη και μητέρα δυο παιδιών. Κατετάγη στο Πυροσβεστικό Σώμα το 1998 και αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας με το βαθμό της ανθυποπυραγού το 2007. Είναι απόφοιτη του Τμήματος Λογοθεραπείας, της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του πρώην ΑΤΕΙ Καλαμάτας και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών του Διαπανεπιστημιακού και Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στην “Ηθική Φιλοσοφία”, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Επίσης, κατέχει πτυχίο Επιμόρφωσης    και Μετεκπαίδευσης Αξιωματικών Π.Σ. και έχει άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας.

Ν.Κ.

 

 


NEWSLETTER