Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2023 13:30

Επίθεση “θρασύδειλους τραμπούκους” καταγγέλλει η Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Επίθεση “θρασύδειλους τραμπούκους” καταγγέλλει η Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας

Επίθεση από “θρασύδειλους τραμπούκους” στο στέκι της, στο Ιστορικό Κέντρο (οδό Ηφαίστου) καταγγέλλει η Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας. Καλεί τους δημοκρατικούς πολίτες και τους αγωνιστές να καταδικάσουν την επίθεση και σημειώνει ότι “τέτοιες ενέργειες όχι απλά δε μας φοβίζουν, μας εξοργίζουν και μας κάνουν πιο δυνατούς”.

Ειδικότερα, αναφέρει ότι “το αντιφασιστικό στέκι Καλαμάτας το βράδυ της 14ης Μαρτίου δέχθηκε επίθεση από θρασύδειλους τραμπούκους που πέταξαν πέτρες και έσπασαν τις τζαμαρίες του, προκαλώντας υλικές ζημιές” και παρατηρεί: “Στον χώρο αυτό που λειτουργεί εδώ και 2,5 χρόνια στην Ηφαίστου, συστεγάζονται η Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας και η ποδοσφαιρική ομάδα No Pasaran. Κάθε εβδομάδα όλο αυτό το διάστημα πραγματοποιούνται πλήθος δράσεων, που δίνουν χρώμα και ζωή τόσο στην πόλη όσο και στην ίδια τη γειτονιά. Βιβλιοπαρουσιάσεις με διάφορους ομιλητές και συγγραφείς, προβολές ταινιών και ντοκιμαντέρ, μαθήματα ελληνικών για πρόσφυγες και μετανάστες με δεκάδες άτομα να διδάσκονται τη γλώσσα μας, συζητήσεις και ομιλίες με θέματα επικαιρότητας και όχι μόνο, βραδιές ζωντανής μουσικής, μαθήματα ζωγραφικής για παιδιά, ιστορικοί περίπατοι στην πόλη μας, βραδιές επιτραπέζιων παιχνιδιών και πολλά άλλα. Είναι ένας ανοιχτός χώρος που προσπαθεί να εκφράσει και να συμπεριλάβει πλήθος ανθρώπων που νιώθουν όπως εμείς, αγάπη και όρεξη για τη ζωή και μίσος για το φασισμό. Σε μία περίοδο που το κίνημα αρχίζει να αναπτύσσεται, το παρακράτος φαίνεται ότι αναλαμβάνει δράση”.

Η Αντιφασιστική Κίνηση καλεί “όλους τους δημοκρατικούς πολίτες και όλους τους αγωνιστές να καταδικάσουν την επίθεση και να στηρίξουν την πολύμορφη δράση μας. Επόμενα ραντεβού: Παρασκευή 17 Μαρτίου, 20.30 άνοιγμα του στεκιού. Κυριακή 19 Μαρτίου, συνέλευση της Αντιφασιστικής Κίνησης για συζήτηση γύρω από τα τρέχοντα ζητήματα” και καταλήγει:

“Υ.Γ. Να ξέρουν οι δράστες ότι τέτοιες ενέργειες όχι απλά δε μας φοβίζουν, μας εξοργίζουν και μας κάνουν πιο δυνατούς. Ραντεβού στους δρόμους! Φασίστες πίσω στις τρύπες σας! Καλαμάτα πόλη αντιφασιστική!”.


NEWSLETTER