Σάββατο, 18 Μαρτίου 2023 12:44

«Σχολικά εγχειρίδια: Ιστορία, μορφή, περιεχόμενο» αύριο στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη

Γράφτηκε από την
«Σχολικά εγχειρίδια: Ιστορία, μορφή, περιεχόμενο» αύριο στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη

 

Hμερίδα με θέμα «Σχολικά εγχειρίδια: Ιστορία, μορφή, περιεχόμενο» θα διοργανώσει αύριο Κυριακή στις 11 π.μ. η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας στην Πινακοθήκη Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης της Λαϊκής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Μουσείο Σχολικής Ζωής & Εκπαίδευσης, την Λαϊκή Βιβλιοθήκη και την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Μεσσηνίας. Στο τέλος της ημερίδας θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

-11 π.μ.-11.30 π.μ. Έναρξη-Χαιρετισμοί: Πιπίνα Π. Κουμάντου (Πρόεδρος του Ε. Σ. της ΔΗΚΕΒΙ Καλαμάτας), Χρήστος Μπούρας (Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών), Παναγιώτης Φουρναράκης (Πρόεδρος του Δ.Σ. της Λαϊκής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας).

-11.30 π.μ.-12.15 μ. Ομιλίες: Δρ. Θεοφανεία Σιούτη (Δ/ντρια Π.Ε Μεσσηνίας "Σχολικά Εγχειρίδια-Ιστορική Αναδρομή"), Ευαγγελία Κανταρτζή (Διευθύντρια Μουσείου Σχολικής Ζωής & Εκπαίδευσης "Η Εικονογράφηση των Αλφαβηταρίων"), Μάγδα Σουλιώτη (Διευθύντρια της ΔΗΚΕΒΙ Καλαμάτας "Τα εξώφυλλα των Αλφαβηταρίων, των Αναγνωστικών και των Αναγνωσματαρίων").

Την ίδια μέρα θα εγκαινιαστεί και η έκθεση με Αλφαβητάρια από τις συλλογές του Μουσείου Σχολικής Ζωής & Εκπαίδευσης και της Λαϊκής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας, η οποία θα διαρκέσει από τις 19 έως τις 28 Μαρτίου. Ο χώρος της έκθεσης θα είναι επισκέψιμος καθημερινά από τις 8.30 π.μ. έως τις 2 μ.μ.. Κατά τις πρωινές ώρες θα υπάρχει η δυνατότητα ξενάγησης σχολείων. Για τον προγραμματισμό των επισκέψεων επικοινωνήστε με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας στο τηλ. 2721096818 ή με email: Kalamata.library@gmail.com.

 


NEWSLETTER