Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2023 21:50

Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας στη σειρά γραμματοσήμων Euromed

Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας στη σειρά γραμματοσήμων Euromed

 

 

Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας (KDF), που μετρά σχεδόν 30 χρόνια πορείας στην προώθηση του σύγχρονου χορού, επιλέγουν να απεικονίσουν στα ελληνικά γραμματόσημα Euromed, με φετινό κοινό θέμα “Τα Φεστιβάλ της Μεσογείου”, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία.

Η ειδική σειρά γραμματοσήμων Euromed εκδίδεται κάθε χρόνο από τις χώρες που περιβάλλουν τη Μεσόγειο, στο πλαίσιο της ταχυδρομικής συνεργασίας και της ενίσχυσης των ιστορικών και πολιτιστικών δεσμών τους μέσω της προώθησης του φιλοτελισμού.

Για το σχεδιασμό των γραμματοσήμων χρησιμοποιήθηκαν φωτογραφίες του © Albert Vidal / Vèrtex Comunicació, από το ντουέτο Fine Lines της Roser López Espinosa και το έργο Sonoma της ομάδας La Veronal, που παρουσιάστηκαν στο 27ο και 28ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, αντίστοιχα. Στα γραμματόσημα αυτά αποτυπώνεται ο δυναμισμός των χορευτικών συνόλων, η δύναμη της κίνησης, η έκφραση του σώματος μέσα από παραστάσεις ιδιαίτερες χωρίς στερεότυπα και κοινωνικούς αποκλεισμούς.  

Τη σειρά ολοκληρώνουν φυλλαράκι, τευχίδιο, φάκελος πρώτης ημέρας κυκλοφορίας και set pack, με όλα τα προϊόντα μαζί. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα βρουν στα καταστήματα των ΕΛΤΑ και στο e-shop.

Ν.Κ.