Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2023 09:55

Διαμαρτυρία στη ΔΟΥ Καλαμάτας για αναγκαστικές κατασχέσεις

Διαμαρτυρία στην ΔΟΥ Καλαμάτας για τις αναγκαστικές κατασχέσεις πρώτης κατοικίας πραγματοποίησε χθες το πρωί, αντιπροσωπεία των Σωματείων Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΕΦΚΑ Ν, Μεσσηνίας, του παραρτήματος των συνταξιούχων ΔΕΚΟ Τραπεζών και του Σωματείου Συνταξιούχων του ΟΑΕΕ.

Η αντιπροσωπεία ζήτησε να μάθει, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, “σε πόσους συνδημότες μας έχουν προβεί σε αναγκαστικές κατασχέσεις πρώτης κατοικίας, για χρέη προς το Δημόσιο, από φόρους και ΕΝΦΙΑ” και αναφέρει: “Στη συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι των σωματείων μας με την έφορο Καλαμάτας, δεν κατέστη δυνατόν να μας δοθούν στοιχεία, αλλά από τη συζήτηση διαπιστώσαμε ότι υπάρχει κυβερνητική εντολή, προκειμένου λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα όπως μας είπαν, για να διασφαλίσουν τα συμφέροντα του Δημοσίου. Μάλιστα, η εντολή είχε ατονήσει, λόγω προεκλογικής περιόδου. Στην απαίτησή μας να μην προβούν σε κανέναν πλειστηριασμό, πήραμε απλά την υπόσχεση ότι δεν έχουν προς το παρόν τέτοια πρόθεση, χωρίς βέβαια καμία δέσμευση ότι αυτό δεν θα συμβεί στο μέλλον, αφού υπάρχει όλο το νομικό οπλοστάσιο που έχουν διαμορφώσει συνολικά οι έως και σήμερα κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κ.α., για να το πράξουν όταν λάβουν εντολή”.

Τα τρία σωματεία των συνταξιούχων καούν “όλους τους συνταξιούχους και τους συμπολίτες μας, σε επιφυλακή. Να συσπειρωθούν στα σωματεία που ανήκουν, να ενημερώνουν και να είναι διαθέσιμoι να μπουν στην πρώτη γραμμή διεκδίκησης της προστασίας της πρώτης κατοικίας. Προστασία από τις τράπεζες , τα funds, αλλά και από το ίδιο το κράτος”.

* Στο υπόμνημα που κατέθεσε το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ ΕΦΚΑ Ν. Μεσσηνίας στη ΔΟΥ Καλαμάτας αναφέρεται:

“Η απανθρωπιά στο μεγαλείο της! Το κράτος σας προχωρά σε αναγκαστικές κατασχέσεις της πρώτης κατοικίας συμπολιτών μας για χρέη προς την Εφορία από φορολογία και ΕΝΦΙΑ. Τα χρέη μάλιστα έχουν υπερδιπλασιαστεί από πρόστιμα.

Απαιτούμε: Να σταματήσουν τώρα οι κατασχέσεις. Να μην προβείτε σε κανέναν πλειστηριασμό. Να διαγραφούν τα πρόστιμα. Να ρυθμιστούν τα χρέη σε μακροχρόνιες άτοκες δόσεις που να μπορούν οι συμπολίτες μας να ανταποκριθούν”.