Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2023 22:29

Μεσσηνία: Εκδήλωση μνήμης για εργαζόμενους της ΔΕΗ που χάθηκαν εν ώρα καθήκοντος (βίντεο)

Μεσσηνία: Εκδήλωση μνήμης για εργαζόμενους της ΔΕΗ που χάθηκαν εν ώρα καθήκοντος (βίντεο)

Εκδήλωση μνήμης για τους εργαζόμενους της ΔΕΗ και των εταιρειών ( που εργάζονταν στον χώρο της ΔΕΗ ) και έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος έλαβε χώρα το Σάββατο στο Μνημείο της ΔΕΗ που βρίσκεται στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, απέναντι από το Πνευματικό Κέντρο Μεγαλόπολης.

Ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή ήταν όταν ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος, πατέρας ενός εκ των θυμάτων κατέθεσε στεφάνι στην μνήμη όλων.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 1ου Χορωδιακού Φεστιβάλ, που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στη Μεγαλόπολη.

Σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Μεγαλόπολης μεταξύ άλλων αναφέρεται:

“Οι εργαζόμενοι πλήρωσαν με τη ζωή τους τη μετάβαση της εικόνας της Μεγαλόπολης από αγροτική περιοχή σε ένα σύγχρονο βιομηχανικό κέντρο. Πλήρωσαν την άνοδο του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων και τις συνέπειες της μεταβολής προς το καλύτερο της ποιότητας των κατοίκων”.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Μεγαλόπολης Αθανάσιος Χριστογιαννόπουλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αντώνης Κυριακόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Δημήτρης Σιέμπος, Παναγιώτης Μανιάτης, Θεοφάνης Καλογερόπουλος και Γιάννης Μπουγιούκος, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Χρήστος Κουμουνδούρος (τελετάρχης της εκδήλωσης), ο διευθυντής του Λιγνιτικού Κέντρου Μεγαλόπολης Θεόδωρος Βλάχος και τα διευθυντικά στελέχη Ευάγγελος Καζναφέρης και Γεώργιος Καντέλης, ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Μιχόπουλος, ο πρόεδρος της Μεγαλόπολης Γιώργος Μπιλίσης, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Μεγαλόπολης Διονύσης, Αλεξόπουλος, ο υποπυραγός Νικόλαος Μιχαλόπουλος, ο γραμματέας της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Κώστας Μανιάτης, ο εκπρόσωπος της ΕΤΕ ΔΕΗ Γιώργος Τουρλούκης, η εκπρόσωπος της ΤΔΕ/ΕΤΕ ΑΗΣ Μεγαλόπολης Καλλιόπη Κυριακοπούλου, ο εκπρόσωπος της Ένωσης Τεχνικών Ορυχείου ΕΤΕ Μεγαλόπολης Ηλίας Λιανέρης, ο πρόεδρος των Συνταξιούχων της ΔΕΗ Μεγαλόπολης Νίκος Πετρόπουλος, συγγενείς των θυμάτων, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πολίτες.