Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2023 07:54

Καλαμάτα: Διαμαρτυρία για τις φωτογραφίες των νέων ψηφιακών ταυτοτήτων (βίντεο)

Καλαμάτα: Διαμαρτυρία για τις φωτογραφίες των νέων ψηφιακών ταυτοτήτων (βίντεο)

 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το θέμα των φωτογραφιών των νέων ψηφιακών ταυτοτήτων, πραγματοποίησε χθες το πρωί, η Ενωση Επαγγελματιών Καλλιτεχνών Φωτογράφων Νοτιοδυτικής Πελοποννήσου, έξω από το Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.

Οι φωτογράφοι διαμαρτύρονται για τον αποκλεισμό τους από τις φωτογραφίες των νέων ταυτοτήτων που θα βγάζουν οι αστυνομικοί, για την “προκλητική αδιαφορία του κράτους προς τον κλάδο μας” και ζητούν “να πάρει πίσω αυτή την απόφαση, διότι θα μπει ταφόπλακα στο επάγγελμά μας. Να εργαζόμαστε. Διεκδικούμε το δικαίωμα να είμαστε ελεύθεροι επαγγελματίες, επιχειρηματίες”.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Επαγγελματιών Καλλιτεχνών Φωτογράφων Νοτιοδυτικής Πελοποννήσου Γιώργος Μέλλιος δήλωσε ότι “μας τράβηξαν το χαλί κάτω από τα πόδια. Οι φωτογραφίες θα βγαίνουν από τους αστυνομικούς στα αστυνομικά τμήματα. Ξαφνικά οι αστυνομικοί θα γίνουν φωτογράφοι” και σημείωσε: “Αυτό θα ζημιώσει όλα τα εναπομείναντα καταστήματα που ήδη έχουν πληγεί και από την τεχνολογία. Και σαν ύστατη προσπάθεια ζητάμε από το κράτος να πάρει πίσω αυτή την απόφαση, διότι θα μπει ταφόπλακα στο επάγγελμά μας”.

Αφού ενημέρωσε ότι γίνονται πανελλήνια απεργία και κινητοποιήσεις σε διάφορες πόλεις και στην Αθήνα, έξω από το υπουργείο”, ο Γ. Μέλλιος παρατήρησε: “Διεκδικούμε το τελευταίο που μας έχει απομείνει: Οι φωτογραφίες πιστοποίησης όλων των πολιτών θα πρέπει να βγαίνουν από το δικό μας το μεγάλο και καταρτισμένο δίκτυο των 3.500 καταστημάτων που υπάρχουν στην Ελλάδα. Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα στην καθημερινότητά μας, δεν έχει μείνει κάτι άλλο. Πρέπει άμεσα να δοκιμάσουμε οποιοδήποτε τρόπο να πείσουμε τους κυβερνώντες ότι χάνεται ένας κλάδος. Οι μικρομεσαίοι πάντα στηρίζουν την οικονομία, όπως λέει το κράτος, είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας Αν δε δώσουν την απαραίτητη προσοχή στους μικρομεσαίους, θα έχει όλη η κοινωνία πρόβλημα. Τελευταία, ύστατη προσπάθεια να ξεκινήσουμε έναν αγώνα. Δεν θέλουμε να είμαστε στους δρόμους, δεν ζητιανεύουμε, δεν ζητάμε λεφτά, ζητάμε να εργαζόμαστε. Δε ζητάμε ελεημοσύνη, διεκδικούμε το δικαίωμα να είμαστε ελεύθεροι επαγγελματίες, επιχειρηματίες”.

Τη στήριξη της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών κι Εμπόρων Μεσσηνίας στον αγώνα των φωτογράφων εξέφρασε ο πρόεδρός της Γιώργος Καπερώνης. Δήλωσε ότι “η ομοσπονδία βρίσκεται δίπλα στους φωτογράφους και στηρίζει ένα δίκαιο αίτημα” και σημείωσε: “Μια αδικία που γίνεται σε βάρος τους. Οι φωτογράφοι είναι ένα επάγγελμα που διαχρονικά, εδώ και δεκάδες χρόνια έχει αποτυπώσει τα πάντα, χαρές, λύπες, γεγονότα ιστορικά, ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής και της ιστορίας. Η Πολιτεία να στηρίξει το αίτημα, να μην εκλείψουν οι φωτογράφοι από την πατρίδα μας”.

Γ.Σ.