Κυριακή, 03 Σεπτεμβρίου 2023 14:45

Καλαμάτα: Τη Δευτέρα το πολιτικό μνημόσυνο για τον Παναγή Κουμάντο

Πολιτικό μνημόσυνο για τον αείμνηστο δήμαρχο Καλαμάτας Παναγή Κουμάντο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου στις 7.30 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης.

Για την προσφορά, την προσωπικότητα και την διαδρομή του Π. Κουμάντου, τόσο πολιτικά όσο και κοινωνικά, πρόκειται να μιλήσουν ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης Δημήτρης Γιαννημάρας, ο καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας στο Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών (Καλαμάτα) του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Θανάσης Χρήστου, ο δημοσιογράφος Ηλίας Μπιτσάνης, ο Άλκης Φρέσκας συνταξιούχος ΔΕΗ και σύμβουλος ΕΤΕ ΔΕΗ και ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και η κόρη του Πιπίνα Κουμάντου, πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας. Το συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει η φιλόλογος, πρόεδρος της Ένωσης Μεσσήνιων Συγγραφέων Αντωνία Παυλάκου, η οποία θα μιλήσει και για το συγγραφικό του έργο.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Δήμο Καλαμάτας και την οικογένειά του, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους (1 Ιουνίου 2022) από την απώλειά του.